Deportacija Novaka Đokovića osveta za “Rio Tinto”!?

Komapnija “Rio Tinto” i Novak Đoković @Twitter

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, pa makar i kao teorija zavjere, teško je ne primjetiti da “saga” oko Novaka Đokovića u Australiji nema bar malo veze sa aktuelnim dešavanjima u Srbiji u vezi – litijuma!

Naime, kada su srbijanski mediji polovinom 2021. godine slavodobitno najavili dopremu pilot postrojenja iz Australije, koje bi u Srbiji prerađivalo rudru jadarita, u posljednje vrijeme mnogo traženog metala litijuma, malo ko je mogao očekivati ovakav rasplet situacije.

A sve je počelo protestima građana Srbije koji traju i danas, i koji su protiv toga da se u Srbiji eksploatiše ova ruda, prvenstveno zbog otpada koji nastaje kao posljedica proizvodnje litijuma, i koji bi prema riječima demonstranata, trajno zagadio životnu okolinu.

Povezani slučajevi!?

Nedugo nakon što je predsjednik Srbije nedavno lično udovoljio demonstrantima u ovoj državi, koji su svake subote blokirali prometnice širom države, da ova anglo-australijska kompanija ipak neće eksploatisati vrijednu rudu u Srbiji, desio se “slučaj” Novak Đoković i uskraćivanje vize za ulazak u Australiju.

Iako postoje neke sumnje da su možda i povezana ova dva slučaja, teško se ipak ne odati utisku da jednostrano prekidanje ugovora od strane države Srbije sa kompanijom Rio Tinto, čije je jedno od sjedišta upravo u australijskom Melbourneu, nema nekih političkih implikacija na slučaj sa Đokovićevom deportacijom iz Australije.

Vezane vijesti

U Kijevu se za uništeni ruski tenk nudi 1.000 dolara nagrade

Ukrajinska sigurnosni kompanija “Šerif” obećala je da će platiti 1.000 dolara svakome ko uništi, neutralizuje ili spali ruski…

Ukrajinska ofanziva se nastavlja: Linija fronta sve bliža granicama Luganske oblasti

Linija fronta na istoku Ukrajine približava se granicama samoproglašene separatističke “Luganske Narodne Republike” (LNR), izjavio je danas za…

Putin postaje sve paranoičniji i strahuje da će biti otrovan

Vladimir Putin postaje sve paranoičniji i strahuje da će ga neko iz kruga prijatelja otrovati, navodi se u…
Total
10
Share