Deportacija Novaka Đokovića osveta za “Rio Tinto”!?

Komapnija “Rio Tinto” i Novak Đoković @Twitter

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, pa makar i kao teorija zavjere, teško je ne primjetiti da “saga” oko Novaka Đokovića u Australiji nema bar malo veze sa aktuelnim dešavanjima u Srbiji u vezi – litijuma!

Naime, kada su srbijanski mediji polovinom 2021. godine slavodobitno najavili dopremu pilot postrojenja iz Australije, koje bi u Srbiji prerađivalo rudru jadarita, u posljednje vrijeme mnogo traženog metala litijuma, malo ko je mogao očekivati ovakav rasplet situacije.

A sve je počelo protestima građana Srbije koji traju i danas, i koji su protiv toga da se u Srbiji eksploatiše ova ruda, prvenstveno zbog otpada koji nastaje kao posljedica proizvodnje litijuma, i koji bi prema riječima demonstranata, trajno zagadio životnu okolinu.

Povezani slučajevi!?

Nedugo nakon što je predsjednik Srbije nedavno lično udovoljio demonstrantima u ovoj državi, koji su svake subote blokirali prometnice širom države, da ova anglo-australijska kompanija ipak neće eksploatisati vrijednu rudu u Srbiji, desio se “slučaj” Novak Đoković i uskraćivanje vize za ulazak u Australiju.

Iako postoje neke sumnje da su možda i povezana ova dva slučaja, teško se ipak ne odati utisku da jednostrano prekidanje ugovora od strane države Srbije sa kompanijom Rio Tinto, čije je jedno od sjedišta upravo u australijskom Melbourneu, nema nekih političkih implikacija na slučaj sa Đokovićevom deportacijom iz Australije.

Vezane vijesti

Ukrajinci eliminisali i 10. ruskog generala

Prema ukrajinskim vlastima, koje citira “Kiyv Post”, radi se o ruskom generalu Andreju Simonovu, komandantu jedinica za elektronsko…

Ukrajinci srušili most u Novoj Kahovki iz drugog pokušaja, slijedi ofanziva

Ukrajinska vojska napala je drumski most brane “Nova Kahovka” , te je on onesposobljen, saopštila je operativna komanda…

Erdogan pozvao Rusiju da ne napada Ukrajinu: “To je jaka država”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je Rusiju da ne “napadne” Ukrajinu, objavila je danas zvanična turska novinska…
Total
10
Share