Devet sati niko nije obratio pažnju na mrtvog čovjeka na trotoaru

Šetnja gradskim ulicama @unsplash.com

Tragični slučaj nedostatka empatije i građanske hrabrosti potresa ovih dana Francusku. Kako prenosi novinar Michel Mompontet, njegov prijatelj René Robert preminuo je u Parizu od hipotermije nakon što je cijelu noć nepomično ležao u jednoj ulici.

Kako prenosi “Euronews“, Robert je u srijedu prošle sedmice izašao napolje oko 21.30 sati. Dok je hodao ulicama Pariza, ili je pao ili je dobio vrtoglavicu, u svakom slučaju 85-godišnjak je završio ležeći na trotoaru.

Fotograf je živio u blizini Place de la République, pariške četvrti koja je obično veoma prometna, čak i noću. Ipak, niko mu nije pomogao da ustane, čak ni hitna pomoć nije pozvana, napisao je Mompontet na Twitteru.

“Svijet je postao užasno mjesto”

Nakon devet sati, jedan je beskućnik konačno pozvao hitnu pomoć. Međutim, u ranim jutarnjim satima 20. januara medicinari su samo mogli konstatovati smrt uzrokovanu hipotermijom.

Smrt poznatog fotografa izazvala je šok na društvenim mrežama.

Devet sati nijedan prolaznik nije stao da vidi zašto čovjek leži na trotoaru. Niko“, napisao je Mompontet, koji je ravnodušnost prolaznika označio “ravnim ubistvu”.

Komentariši
Vezane vijesti

Potpredsjednik najveće ruske državne banke preminuo od srčanog udara u 42. godini

Potpredsjednik Sberbanke, najveće ruske državne banke, iznenada je preminuo u ponedjeljak, a zvanični izvještaji sugerišu da je Nikolaj…

Dječak preživio 50-metarski pad u vulkanski krater

Jedno je dijete upalo u krater ugašenog vulkana dok je šetalo sa starijim rođakom, piše britanski “Express”. Incident…

Više od 400 ruskih plaćenika u Kijevu radi na atentatu na Zelenskog

Britanski “Times” navodi da više od 400 ruskih plaćenika djeluje u Kijevu u ime Kremlja. Imali su zadatak…
Total
0
Share