Devet sati niko nije obratio pažnju na mrtvog čovjeka na trotoaru

Šetnja gradskim ulicama @unsplash.com

Tragični slučaj nedostatka empatije i građanske hrabrosti potresa ovih dana Francusku. Kako prenosi novinar Michel Mompontet, njegov prijatelj René Robert preminuo je u Parizu od hipotermije nakon što je cijelu noć nepomično ležao u jednoj ulici.

Kako prenosi “Euronews“, Robert je u srijedu prošle sedmice izašao napolje oko 21.30 sati. Dok je hodao ulicama Pariza, ili je pao ili je dobio vrtoglavicu, u svakom slučaju 85-godišnjak je završio ležeći na trotoaru.

Fotograf je živio u blizini Place de la République, pariške četvrti koja je obično veoma prometna, čak i noću. Ipak, niko mu nije pomogao da ustane, čak ni hitna pomoć nije pozvana, napisao je Mompontet na Twitteru.

“Svijet je postao užasno mjesto”

Nakon devet sati, jedan je beskućnik konačno pozvao hitnu pomoć. Međutim, u ranim jutarnjim satima 20. januara medicinari su samo mogli konstatovati smrt uzrokovanu hipotermijom.

Smrt poznatog fotografa izazvala je šok na društvenim mrežama.

Devet sati nijedan prolaznik nije stao da vidi zašto čovjek leži na trotoaru. Niko“, napisao je Mompontet, koji je ravnodušnost prolaznika označio “ravnim ubistvu”.

Vezane vijesti

Rusi se povlače sa sjevera Krima ili se pregrupišu za ukrajinsku ofanzivu?

Nedavni satelitski snimci pokazuju kako su, u poređenju sa februarom, ruske trupe na sjeveru okupiranog poluostrva Krim izvele…

Rusi protjerani i iz njihovog najbližeg mjesta Harkovu

Kako prenose ukrajinski mediji, sinoć su iz okruga Dergachevsky u oblasti Harkov, ruske snage protjerane iz sela Pitomnik.…

Evropi u petak prijeti potpuni haos

Kao rezultat poziva na štrajk francuskog “Nacionalnog sindikata kontrolora letenja” (SNCTA) očekuje se otkazivanja avionskih letova i značajnih…
Total
1
Share