“Đoković je previše popularan da bi ga Vučić okrivio što se nije vakcinisao”

Florian Bieber @YouTube

“Ako ne možete da ga pobijedite, onda ga stavite u pritvor”, tako misle građani Srbije koji ogorčeno gledaju kako se njihov sunarodnjak Novak Đoković “bori” u Australiji, čekajući ponedjeljak i rješavanje “kontroverze” oko ulazne vize.

“Ovo što se sada dešava sa ovim čovjekom je sramota“, rekao je sa suzama u očima Dušan Stojić, 67-godišnji penzioner, koji je u četvrtak došao na miting podrške ispred Skupštine Srbije.

“Svi su protiv Srbije”

Hiljadama milja od Melbournea, građani Srbije su se okupili da podrže svog heroja. Mnogi vjeruju da je njegova situacija posljednja na dugoj “listi poniženja” koje ova balkanska država trpi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas “političku hajku” na Đokovića, a patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) je, na pravoslavni Božić, “uvjerio” Đokovića da se hiljade vjernika širom svijeta mole za njega.

Đoković “jači” i od Vučića

Florian Bieber, specijalista za pitanja Balkana na Univerzitetu u austrijskom Grazu, rekao je za “AFP” da je “aferu Đoković” šef srbijanske države opisao kao “nacionalno pitanje”.

Vučić igra na kartu žrtve, umjesto da argumentovano poziva ljude da se vakcinišu. Đoković je previše popularan da bi ga Vučić okrivio što se nije vakcinisao”, rekao je Bieber.

Vezane vijesti

Žena otrovala troje djece iz osvete svom mužu

Jedna je stanovnica Indije otrovala svoja dva sina i kćerku nakon što se posvađala sa svojim suprugom, prenosi…

“Guardian”: Hoće li Putin doživjeti Miloševićevu sudbinu?

Odluci Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina potrebna je podrška, piše…

Rusi zauzeli rov, pa se divili kvaliteti utvrđenja kojeg su napravili Ukrajinci

U video klipu objavljenom na društvenim mrežama, grupa ruskih vojnika, koji su uspjeli zauzeti utvrđeni položaj Ukrajinaca, divi…
Total
1
Share