“Đoković je previše popularan da bi ga Vučić okrivio što se nije vakcinisao”

Florian Bieber @YouTube

“Ako ne možete da ga pobijedite, onda ga stavite u pritvor”, tako misle građani Srbije koji ogorčeno gledaju kako se njihov sunarodnjak Novak Đoković “bori” u Australiji, čekajući ponedjeljak i rješavanje “kontroverze” oko ulazne vize.

“Ovo što se sada dešava sa ovim čovjekom je sramota“, rekao je sa suzama u očima Dušan Stojić, 67-godišnji penzioner, koji je u četvrtak došao na miting podrške ispred Skupštine Srbije.

“Svi su protiv Srbije”

Hiljadama milja od Melbournea, građani Srbije su se okupili da podrže svog heroja. Mnogi vjeruju da je njegova situacija posljednja na dugoj “listi poniženja” koje ova balkanska država trpi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas “političku hajku” na Đokovića, a patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) je, na pravoslavni Božić, “uvjerio” Đokovića da se hiljade vjernika širom svijeta mole za njega.

Đoković “jači” i od Vučića

Florian Bieber, specijalista za pitanja Balkana na Univerzitetu u austrijskom Grazu, rekao je za “AFP” da je “aferu Đoković” šef srbijanske države opisao kao “nacionalno pitanje”.

Vučić igra na kartu žrtve, umjesto da argumentovano poziva ljude da se vakcinišu. Đoković je previše popularan da bi ga Vučić okrivio što se nije vakcinisao”, rekao je Bieber.

Vezane vijesti

Za rusku invaziju Ukrajine se saznalo još u ljeto 2021. godine

Zapadne obavještajne službe su već u ljeto 2021. znale da mala grupa ruskih zvaničnika planira invaziju na Ukrajinu…

“Osveta za MH17” natpis na granati koju je Holandija poslala u Ukrajinu

U sklopu vojne pomoći država Holandija je poslala granate Ukrajini, od kojih je jedna imala natpis “Osveta na…

NASA “platila” dvije milijarde rubalja za putovanje astronauta ruskim svemirskim brodom

Šef “Roskosmosa” Dmitrij Rogozin rekao je da su Sjedinjene Američke Države (SAD) platile puni iznos leta Marka Vandea…
Total
1
Share