“Đoković je previše popularan da bi ga Vučić okrivio što se nije vakcinisao”

Florian Bieber @YouTube

“Ako ne možete da ga pobijedite, onda ga stavite u pritvor”, tako misle građani Srbije koji ogorčeno gledaju kako se njihov sunarodnjak Novak Đoković “bori” u Australiji, čekajući ponedjeljak i rješavanje “kontroverze” oko ulazne vize.

“Ovo što se sada dešava sa ovim čovjekom je sramota“, rekao je sa suzama u očima Dušan Stojić, 67-godišnji penzioner, koji je u četvrtak došao na miting podrške ispred Skupštine Srbije.

“Svi su protiv Srbije”

Hiljadama milja od Melbournea, građani Srbije su se okupili da podrže svog heroja. Mnogi vjeruju da je njegova situacija posljednja na dugoj “listi poniženja” koje ova balkanska država trpi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas “političku hajku” na Đokovića, a patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) je, na pravoslavni Božić, “uvjerio” Đokovića da se hiljade vjernika širom svijeta mole za njega.

Đoković “jači” i od Vučića

Florian Bieber, specijalista za pitanja Balkana na Univerzitetu u austrijskom Grazu, rekao je za “AFP” da je “aferu Đoković” šef srbijanske države opisao kao “nacionalno pitanje”.

Vučić igra na kartu žrtve, umjesto da argumentovano poziva ljude da se vakcinišu. Đoković je previše popularan da bi ga Vučić okrivio što se nije vakcinisao”, rekao je Bieber.

Vezane vijesti

Ukrajina: Obavljena najveća razmjena zarobljenika od početka rata

Ukrajina je u srijedu objavila da je razmijenila 144 vojnika sa Rusijom, uključujući 95 “branitelja Azovstala” iz Mariupolja…

“Smrt diktatoru”: Protesti u Iranu nakon smrti Mahse Amini

Serija protesta izbila je u Iranu nakon smrti Mahse Amini, 22-godišnje Kurdkinje koju je iranska “vjerska policija” pretukla…

Putin savjetuje Ruse da piju čaj od vrbe umjesto Coca-Cole: “Zdravije je”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin preporučio je Rusima da gazirano piće Coca-Cola zamijene lokalno proizvedenim čajem od vrbe nakon…
Total
1
Share