Dobio odštetu jer se posjekao na nož kojim je ubo svoju ženu

Napad nožem @pixabay.com

Muškarac koji je nožem posjekao ruku dok je pokušavao da ubije svoju ženu tužio je “Nacionalni zdravstveni sistem” Velike Britanije zbog “nemara”, jer mu nije bila pružena adekvatna medicinska pomoć nakon hapšenja.

Kako navode britanski mediji, Dorinel Cojanu je 2015. godine osuđen na 11 godina zatvora zbog toga što je u alkoholizovanom stanju pokušao ubiti svoju suprugu Danielle u mjestu Watford, sjeverozapadno od Londona.

Nemar doktora

Kuhinjski nož, sa oštricom od 20 centimetara, zabio je u Daniellina desna prsa. Iako su doktori navodili da neće preživjeti, njegova supruga je ipak nakon četiri mjeseca hospitalizacije napustila bolnicu “živa i zdrava”.

Međutim, zamah nožem, kojim je Dorinel napao svoju suprugu, posjekao je njegova dva prsta na desnoj ruci. Nakon hapšenja prevezen je u bolnicu, ali mu doktori nikada nisu operisali prste, iako su mu to bili obećali.

Sigurnosni razlozi spriječili operaciju

Upravo zbog nemara doktora, Dorinel je iz zatvora tužio “Nacionalni zdravstveni sistem” Velike Britanije tražeći odštetu jer, kako je tvrdio, nije više mogao da obavlja fizičke poslove, jer su mu pokreti desne ruke bili ograničeni zbog “nemara doktora”.

Tužbom je tražio nadoknadu “fizičke boli” u iznosu od 15.000 eura, ali mu je nadležni sudija “presudio” samo iznos od 10.200 eura. U presudi je navedeno i obrazloženje zašto nije mogao biti operisan sporne večeri zbog “sigurnosnih razloga”.

Vezane vijesti

Oružane snage Ukrajine napreduju prema ruskoj Belgorodskoj oblasti

Protivofanziva ukrajinskih oružanih snaga proširila se još dalje sjeveroistočno od Harkova i vjerovatno će napredovati do ruske granice…

Rusi su uništili branu Kahovka u strahu od ukrajinskog desanta!?

U strahu da bi ukrajinske snage mogle pokušati desant na lijevu obalu Dnjepra, Rusi su rano jutros minirali…

Da li odlazak Lukašenkovog ambasadora najavljuje napad Bjelorusije na Ukrajinu?

Danas je, nakon 24 dana od invazije Rusije na Ukrajinu, bjeloruski ambasador Igor Sokol zajedno sa svim svojim…
Total
0
Share