Doktori izdavali lažne potvrde o vakcinaciji i razrijeđivali vakcine

Covid-19 potvrde s QR kodom @freepik.com

Iako su odbili da prime vakcinu protiv virusa korona (Covid-19), njima su ipak bile izdavane lažne potvrde o vakcinaciji.

Ukupno pet osoba, uključujući i dva doktora, osumnjičeno je u njemačkoj pokrajini Donja Bavarska za izdavanje lažnih potvrda protiv Covida-19 i imunizaciju razrijeđeneom vakcinom, saopštio je njemački “Centralni ured za borbu protiv prevara i korupcije u zdravstvenom sistemu” (ZKG).

Kako se navodi u saopštenju, dvojica doktora optužena su da su “antivakserima” izdavali lažne potvrde o vakcinaciji protiv Covid-19, te su potpisivali “odrađene” vakcinacije koje nikada nisu obavljene. Osim toga, u mnogim slučajevima su navodno davali i razrijeđene vakcine.

Ako može “malo manje vakcine”

Smatra se da je prevara otkrivena najmanje kod 1.000 ljudi, koji sada moraju biti testirani na prisustvo Covid-19 antitijela.

Uhapšeni se, između ostalog, sumnjiče na prevaru, namjerno nanošenje tjelesnih povreda i neispravnu potvrdu o vakcinaciji, te im prijete zatvorske kazne.

Vezane vijesti

Sin britanskog parlamentarca ubio čečenskog komandanta u Ukrajini

Rusija je optužila sina britanskog parlamentarca da je umiješan u ubistvo čečenskog komandanta brigade u Ukrajini, nakon što…

Zašto Rusi protivtenkovske rakete “koriste” kao minobacače!?

Jedan od bizarnijih video zapisa sa ukrajinsko-ruskog ratišta pojavio se jučer na društvenim mrežama. Naime, na video snimku…

“Anonymousi” na ruskim TV kanalima prikazali snimak rušenja Harkova

Dok ukrajinski borci i dalje čekaju obećanu pomoć iz 52 države svijeta, na strani Ukrajine već je hakerska…
Total
1
Share