Doktori izdavali lažne potvrde o vakcinaciji i razrijeđivali vakcine

Covid-19 potvrde s QR kodom @freepik.com

Iako su odbili da prime vakcinu protiv virusa korona (Covid-19), njima su ipak bile izdavane lažne potvrde o vakcinaciji.

Ukupno pet osoba, uključujući i dva doktora, osumnjičeno je u njemačkoj pokrajini Donja Bavarska za izdavanje lažnih potvrda protiv Covida-19 i imunizaciju razrijeđeneom vakcinom, saopštio je njemački “Centralni ured za borbu protiv prevara i korupcije u zdravstvenom sistemu” (ZKG).

Kako se navodi u saopštenju, dvojica doktora optužena su da su “antivakserima” izdavali lažne potvrde o vakcinaciji protiv Covid-19, te su potpisivali “odrađene” vakcinacije koje nikada nisu obavljene. Osim toga, u mnogim slučajevima su navodno davali i razrijeđene vakcine.

Ako može “malo manje vakcine”

Smatra se da je prevara otkrivena najmanje kod 1.000 ljudi, koji sada moraju biti testirani na prisustvo Covid-19 antitijela.

Uhapšeni se, između ostalog, sumnjiče na prevaru, namjerno nanošenje tjelesnih povreda i neispravnu potvrdu o vakcinaciji, te im prijete zatvorske kazne.

Vezane vijesti

Istočna Evropa se ubrzano prazni, već je 18 miliona ljudi manje

Da područje istoka Evropa ubrzano gubi svoje stanovništvo nije nepoznata činjenica, jer je to trend koji je započeo…

Novi uspjeh Ukrajinaca: Ruska fregata gori u blizini Zmijskog ostrva

Prema preliminarnim podacima, pogođena je ukrajinskom protivbrodskom krstarećom raketom “Neptun”. Kako prenose ukrajinski mediji, ruska fregata “Admiral Makarov”…

Evropi u petak prijeti potpuni haos

Kao rezultat poziva na štrajk francuskog “Nacionalnog sindikata kontrolora letenja” (SNCTA) očekuje se otkazivanja avionskih letova i značajnih…
Total
1
Share