Doktori izdavali lažne potvrde o vakcinaciji i razrijeđivali vakcine

Covid-19 potvrde s QR kodom @freepik.com

Iako su odbili da prime vakcinu protiv virusa korona (Covid-19), njima su ipak bile izdavane lažne potvrde o vakcinaciji.

Ukupno pet osoba, uključujući i dva doktora, osumnjičeno je u njemačkoj pokrajini Donja Bavarska za izdavanje lažnih potvrda protiv Covida-19 i imunizaciju razrijeđeneom vakcinom, saopštio je njemački “Centralni ured za borbu protiv prevara i korupcije u zdravstvenom sistemu” (ZKG).

Kako se navodi u saopštenju, dvojica doktora optužena su da su “antivakserima” izdavali lažne potvrde o vakcinaciji protiv Covid-19, te su potpisivali “odrađene” vakcinacije koje nikada nisu obavljene. Osim toga, u mnogim slučajevima su navodno davali i razrijeđene vakcine.

Ako može “malo manje vakcine”

Smatra se da je prevara otkrivena najmanje kod 1.000 ljudi, koji sada moraju biti testirani na prisustvo Covid-19 antitijela.

Uhapšeni se, između ostalog, sumnjiče na prevaru, namjerno nanošenje tjelesnih povreda i neispravnu potvrdu o vakcinaciji, te im prijete zatvorske kazne.

Vezane vijesti

Rusija cijeni riječi Borella o zabrani kupovine u Milanu za poslanike Dume

Službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova, prokomentarisala je riječi visokog šefa EU Josepa Borella o zabrani…

“Sada se borimo protiv NATO-a, a ne protiv Ukrajine”

Proruski separatistički komandant iz regije Lugansk, u istočnoj Ukrajini, pozvan je da gostuje na ruskoj televiziji da objasni…

Putinovi vojnici bez hrane i vode: “Sjedimo i čekamo da trava poraste”

Vojnici okupatorske vojske koju je ruski predsjednik Vladimir Putin poslao krajem febreuara u Ukrajinu snimili su vlastiti video…
Total
1
Share