Domar iz osvete zapalio školu sa 500 djece

Gašenje požara @pixabay.com

Policija je privela osumnjičenog u podmetanju požara škole koju je pohađalo više od 500 djece, za kojeg se ispostavilo da je zapravo jedan od zaposlenika škole, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Press služba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Osetije – Alanije utvrdila je da je mještanin rođen 1965. godine, koji radi kao domar u školi broj 48, pokušao da zapali pomoćnu prostoriju ispod stepeništa zgrade. Prema policijskim navodima, on je počinio paljevinu “na osnovu ličnog neprijateljstva prema jednoj od osoba zaposlenih u školi“.

Policija trenutno istražuje sve razloge i okolnosti incidenta, a nakon obavljenih odgovarajućih uviđaja od strane istražitelja, bit će riješeno pitanje pokretanja krivičnog postupka.

Naime, jučer su službenici ruske Nacionalne garde evakuisali 510 djece iz ove škole, ali na svu sreću niko nije povrijeđen.

Vezane vijesti

Rusi kod Vuhledara jurišaju u smrt

Ukrajinski vojnici iz 72. Oklopno-mehanizovane brigade uništili su još jednu rusku kolonu oklopnih vozila, i to ponovo na…

Amerikanac bacao novčanice od 100 dolara i ugasio internet na Kubi

Stotine mladih Kubanaca okupilo se ispred luksuznog hotela u centru Havane nakon što je američka zvijezda na društvenim…

Rusija je planirala da zauzme Harkov za tri dana

Jedan od ruskih zarobljenika priznao je da je otišao u Ukrajinu zbog rata, a ne zbog “vojnih vježbi”.…
Total
0
Share