Donald Trump: Twitter je “sramota za demokratiju”

Donald Trump @YouTube

Bivši američki predsjednik Donald Trump nazvao je Twitter “sramotom za demokratiju”, prenose američki mediji.

Twitter je sramota za demokratiju. Ne treba mu dozvoliti da radi u ovoj zemlji. Oni (Twitter i Facebook) su sramota za našu zemlju”, rekao je.

“Niski udarci”

Trump je kritikovao Twitter administraciju zbog blokiranja profila republikanske kongresmenke Marjorie Taylor Green, naglasivši da političar “predstavlja mnoštvo poštenih, patriotskih i vrijednih birača” koji ne zaslužuju takav tretman “niskog Twittera i Facebooka“.

sBivši predsjednik SAD je pozvao građane da napuste ove društvene mreže. Prema njegovim riječima, “oni su dosadni” i “prikrivaju samo stajalište radikalne ljevice, a svi ih mrze“.

Lažne informacije o COVID-19

Profil kongresmenske Green je navodno blokiran zbog objavljivanja lažnih informacija o virusu korona. Sam Trump je trajno blokiran na Twitteru nakon što su njegove pristalice upale na Capitol u januaru 2021.

Društvena mreža Facebook također je blokirala Trumpa nakon 6. januara 2021. godine, ali je zadržala mogućnost revizije ove odluke.

Vezane vijesti

“Apsolutni pokolj”: Tajfun na Filipinima usmrtio više od 200 ljudi

Broj ljudi na Filipinima koji su izgubili živote u poplavama, teškim olujama i razaranjima izazvanim tajfunom, koji je…

“Briselski manipulatori ne žele čuti ruski stav u vezi Bosne i Hercegovine”

Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, održao je danas konferenciju za medije povodom otkazivanja njegove posjete Srbiji,…

Siloviti pogodak u ruski “T-80” izbacio je komandira iz tenka

Ukrajinske trupe nastavljaju da uništavaju ruska vozila domaćim sistemom “Stugna-P”, a gotovo svakodnevno se na društvenim mrežama pojavljuju…
Total
1
Share