Donald Trump: Twitter je “sramota za demokratiju”

Donald Trump @YouTube

Bivši američki predsjednik Donald Trump nazvao je Twitter “sramotom za demokratiju”, prenose američki mediji.

Twitter je sramota za demokratiju. Ne treba mu dozvoliti da radi u ovoj zemlji. Oni (Twitter i Facebook) su sramota za našu zemlju”, rekao je.

“Niski udarci”

Trump je kritikovao Twitter administraciju zbog blokiranja profila republikanske kongresmenke Marjorie Taylor Green, naglasivši da političar “predstavlja mnoštvo poštenih, patriotskih i vrijednih birača” koji ne zaslužuju takav tretman “niskog Twittera i Facebooka“.

sBivši predsjednik SAD je pozvao građane da napuste ove društvene mreže. Prema njegovim riječima, “oni su dosadni” i “prikrivaju samo stajalište radikalne ljevice, a svi ih mrze“.

Lažne informacije o COVID-19

Profil kongresmenske Green je navodno blokiran zbog objavljivanja lažnih informacija o virusu korona. Sam Trump je trajno blokiran na Twitteru nakon što su njegove pristalice upale na Capitol u januaru 2021.

Društvena mreža Facebook također je blokirala Trumpa nakon 6. januara 2021. godine, ali je zadržala mogućnost revizije ove odluke.

Vezane vijesti

Kineski predsjednik ignorisao Zelenskog: “Nisam dobio odgovor”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da nije dobio ponudu od Kine da posreduje u miru između Ukrajine…

Ruska komanda u velikoj dilemi: Šta braniti – Donbas ili Herson?

Ruska komanda invazionih trupa u Ukrajini trenutno je u dilemi da li da usmjeri više snaga u ofanzivu…

Nevjerovatan, ali i sramotan pronalazak u ruskom oklopnom vozilu

U jednom od oklopnih vozila ruske vojske nedavno je pronađen nevjerojatan nalaz, koji pokazuje svu poentu “druge armije…
Total
0
Share