Donald Trump: Twitter je “sramota za demokratiju”

Donald Trump @YouTube

Bivši američki predsjednik Donald Trump nazvao je Twitter “sramotom za demokratiju”, prenose američki mediji.

Twitter je sramota za demokratiju. Ne treba mu dozvoliti da radi u ovoj zemlji. Oni (Twitter i Facebook) su sramota za našu zemlju”, rekao je.

“Niski udarci”

Trump je kritikovao Twitter administraciju zbog blokiranja profila republikanske kongresmenke Marjorie Taylor Green, naglasivši da političar “predstavlja mnoštvo poštenih, patriotskih i vrijednih birača” koji ne zaslužuju takav tretman “niskog Twittera i Facebooka“.

sBivši predsjednik SAD je pozvao građane da napuste ove društvene mreže. Prema njegovim riječima, “oni su dosadni” i “prikrivaju samo stajalište radikalne ljevice, a svi ih mrze“.

Lažne informacije o COVID-19

Profil kongresmenske Green je navodno blokiran zbog objavljivanja lažnih informacija o virusu korona. Sam Trump je trajno blokiran na Twitteru nakon što su njegove pristalice upale na Capitol u januaru 2021.

Društvena mreža Facebook također je blokirala Trumpa nakon 6. januara 2021. godine, ali je zadržala mogućnost revizije ove odluke.

Vezane vijesti

“Johnson & Johnson” obustavlja proizvodnju vakcine protiv COVID-19

Vakcina protiv Covid-19, kompanije “Johnson & Johnson”, koja se efikasno distibuiše do krajnjih korisnika, najbolja je vakcina za…

Moldavija će uništiti pistu aerodroma Kišinjev u slučaju ruske invazije

Vlasti Moldavije još od prije godinu dana pripremaju se za moguću rusku invaziju, uključujući i uništavanje ili blokiranje…

Češka će izbjeglicama iz Ukrajine plaćati 200 eura mjesečno

Češka vlada će u ponedjeljak raspravljati o prijedlogu zakona koji je predložio ministar rada i socijalnih pitanja te…
Total
1
Share