Donald Trump: Twitter je “sramota za demokratiju”

Donald Trump @YouTube

Bivši američki predsjednik Donald Trump nazvao je Twitter “sramotom za demokratiju”, prenose američki mediji.

Twitter je sramota za demokratiju. Ne treba mu dozvoliti da radi u ovoj zemlji. Oni (Twitter i Facebook) su sramota za našu zemlju”, rekao je.

“Niski udarci”

Trump je kritikovao Twitter administraciju zbog blokiranja profila republikanske kongresmenke Marjorie Taylor Green, naglasivši da političar “predstavlja mnoštvo poštenih, patriotskih i vrijednih birača” koji ne zaslužuju takav tretman “niskog Twittera i Facebooka“.

sBivši predsjednik SAD je pozvao građane da napuste ove društvene mreže. Prema njegovim riječima, “oni su dosadni” i “prikrivaju samo stajalište radikalne ljevice, a svi ih mrze“.

Lažne informacije o COVID-19

Profil kongresmenske Green je navodno blokiran zbog objavljivanja lažnih informacija o virusu korona. Sam Trump je trajno blokiran na Twitteru nakon što su njegove pristalice upale na Capitol u januaru 2021.

Društvena mreža Facebook također je blokirala Trumpa nakon 6. januara 2021. godine, ali je zadržala mogućnost revizije ove odluke.

Vezane vijesti

Francuska na udaru “Omikrona”: Više od pola miliona slučajeva u jednom danu

Francuska je u utorak postavila novi nacionalni rekord zaraženosti tokom pandemije virusa korona, kada je u jednom danu…

Ruski vojnici u automobilu nisu uspjeli pobjeći ukrajinskoj artiljeriji navođenoj dronovima

Nevjerovatan video snimak zabilježio je ruske vojnike u Ukrajini kako se čudesno spašavaju iz zapaljenog civilnog automobila nakon…

Rusi trpe velike gubitke u Severodonjecku: “Prestali su da se bore, imaju stotine mrtvih”

Ruske trupe su prestale da se bore u Severodonjecku i počele su granatirati grad iz aviona i artiljerije,…
Total
1
Share