Država u kojoj je zabilježen prvi slučaj virusa korona

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Iako se svijet bori s pandemijom virusa korona praktično već skoro dvije pune godine, u svijetu i dalje postoje države koje nemaju niti jedan zabilježen slučaj zaraze – sve do danas.

Prvi slučaj virusa korona otkriven je danas na Cookovim ostrvima u Pacifiku, gdje do danas pandemija uopšte nije bila “stigla”

Državu na pacifičkom arhipelagu, sa ukupno 17.000 stanovnika, virus korona je do sada uspješno “zaobilazio”, kazao je tamošnji premijer Mark Brown.

Izolovani od ostatka svijeta

Međutim, i to se promjenilo danas kada je kod desetogodišnjeg dječaka otkriven virus korona dok je bio u karantinu sa svojom porodicom nakon povratka iz inostranstva.

U sedam dana umrli svi članovi porodice – nisu bili vakcinisani!

Cookova ostrva su bila potpuno izolovana od ostatka svijeta kada je izbila pandemija virusa korona. Njihovi državljani koji su se nalazili u inostranstvu mogli su se vratiti u domovinu rijetkim specijalnim letovima sa Novog Zelanda, nakon čega su po dolasku odlazili u obavezni 10-dnevni karantin.

Vezane vijesti

Ukrajinska vojska ponovo preuzela kontrolu nad Zmijskim ostrvom

U regionu Odese na krajnjem jugu Ukrajine, i na samoj morskoj granici sa Rumunijom, ukrajinska vojska je uspjela…

Ukrajinci pokazali kako “spaljuju” Ruse kod Hersona

Strateška komanda Oružanih snaga Ukrajine objavila je snimak uništavanja ruske artiljerijske baterije u Hersonskoj oblasti. Ukrajinske oružane snage…

Ukrajinci u oblasti Nikolajeva oslobodili nekoliko naselja

U oblasti Hersona ruske snage su pokušale jučer da napreduju u pravcu Nikolajevske oblasti, ali su pretrpjele gubitke…
Total
1
Share