Država u kojoj je zabilježen prvi slučaj virusa korona

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Iako se svijet bori s pandemijom virusa korona praktično već skoro dvije pune godine, u svijetu i dalje postoje države koje nemaju niti jedan zabilježen slučaj zaraze – sve do danas.

Prvi slučaj virusa korona otkriven je danas na Cookovim ostrvima u Pacifiku, gdje do danas pandemija uopšte nije bila “stigla”

Državu na pacifičkom arhipelagu, sa ukupno 17.000 stanovnika, virus korona je do sada uspješno “zaobilazio”, kazao je tamošnji premijer Mark Brown.

Izolovani od ostatka svijeta

Međutim, i to se promjenilo danas kada je kod desetogodišnjeg dječaka otkriven virus korona dok je bio u karantinu sa svojom porodicom nakon povratka iz inostranstva.

U sedam dana umrli svi članovi porodice – nisu bili vakcinisani!

Cookova ostrva su bila potpuno izolovana od ostatka svijeta kada je izbila pandemija virusa korona. Njihovi državljani koji su se nalazili u inostranstvu mogli su se vratiti u domovinu rijetkim specijalnim letovima sa Novog Zelanda, nakon čega su po dolasku odlazili u obavezni 10-dnevni karantin.

Vezane vijesti

Ukrajinski vojnici navode da ih “odlično” liječe u ruskoj bolnici

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je danas video iz bolnice Novoazovsk, gdje su upućeni zarobljeni ukrajinski vojnici, koji su…

Prigožin i “Wagner” uz aplauze stanovnika napustili Rostov na Donu

Plaćenici “Wagner” grupe napustili su Rostov na Donu, javila je agencija “Reuters” u subotu kasno uveče, pozivajući se…

Rusija postavila ultimatum Litvaniji zbog blokade Kalinjingrada, prijeti se i “akcijom”

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je otpravnicu poslova Litvanije Virginia Umbrasene zbog zabrane Vilniusa za željeznički tranzit određenog…
Total
0
Share