Država u kojoj je zabilježen prvi slučaj virusa korona

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Iako se svijet bori s pandemijom virusa korona praktično već skoro dvije pune godine, u svijetu i dalje postoje države koje nemaju niti jedan zabilježen slučaj zaraze – sve do danas.

Prvi slučaj virusa korona otkriven je danas na Cookovim ostrvima u Pacifiku, gdje do danas pandemija uopšte nije bila “stigla”

Državu na pacifičkom arhipelagu, sa ukupno 17.000 stanovnika, virus korona je do sada uspješno “zaobilazio”, kazao je tamošnji premijer Mark Brown.

Izolovani od ostatka svijeta

Međutim, i to se promjenilo danas kada je kod desetogodišnjeg dječaka otkriven virus korona dok je bio u karantinu sa svojom porodicom nakon povratka iz inostranstva.

U sedam dana umrli svi članovi porodice – nisu bili vakcinisani!

Cookova ostrva su bila potpuno izolovana od ostatka svijeta kada je izbila pandemija virusa korona. Njihovi državljani koji su se nalazili u inostranstvu mogli su se vratiti u domovinu rijetkim specijalnim letovima sa Novog Zelanda, nakon čega su po dolasku odlazili u obavezni 10-dnevni karantin.

Vezane vijesti

Ruski napad na Vinicu: Majka male Lize se ne sjeća da joj je kćerka umrla

Majka male Lize, četverogodišnje ukrajinske djevojčice, koja je poginula u Vinici nakon ruskog raketnog napada 14. jula krstarećim…

Paralelna realnost Rusije: “Ukrajinci” sa cvijećem u rukama uzvikuju “Spasiba”

Herson, grad na jugu Ukrajine, jedan je od prvih većih gradova koje je Rusija okupirala nakon invazije susjedne…

Ogroman konvoj američkog oružja na putu za Bahmut?

Povlačenje iz Bahmuta otvoriće put ruskim trupama prema ključnim gradovima na istoku, rekao je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky…
Total
1
Share