Države svijeta koje nakon “Omikrona” daju nadu u bolje sutra

Zastava SAD @pixabay.com

Broj dnevnih novih infekcija virusom Covid-19 “eksplodirao” je u vrlo kratkom vremenu pojavom “Omikron” varijante, a zemlje koje su ispred Bosne i Hercegovine u “novom valu” daju nadu u bolje dane.

U Južnoj Africi, gdje je krajem prošle godine otkriven “Omikron” soj, nove infekcije su porasle u roku od četiri sedmice sa oko 300 slučajeva na maksimum od preko 23 hiljade 17. decembra. Međutim, od tada je broj novih infekcija opao jednako brzo kao što je porastao, na 4.349 u utorak.

Brojevi stalno “padaju”

Slično je i u Velikoj Britaniji u istom periodu – sa oko 35.000 broj je porastao na 181.702 dostižući vrhunac, te trenutno ponovo “pada” i jučer je iznosio 95.608. Britanska vlada je upravo najavila ukidanje i ublažavanje nekoliko mjera.

Sjedinjene Američke Države (SAD) su očito dostigle vrhunac od 807.854 novih “Omikron” infekcija prije nekoliko dana, a sada opet idu “prema dole”, a čini se da je vrhunac dostignut i u Italiji (181.425), te Francuskoj (297.466), jer brojevi iz dana u dana stagniraju ili padaju.

Vezane vijesti

Majka izletjela sa ringišpila, kćerka se uspjela spasiti

U utorak uveče, 55-godišnja žena i njena 20-godišnja kćerka prisustvovale su festivalu na kome su doživjele tragičnu nesreću.…

Kadirov će da poludi: Čečenski bataljon “Šeik Mansur” se bori na strani Ukrajine

Na društvenim mrežama pojavio se rijedak video snimak čečenskih vojnika koji se bore na strani Ukrajinaca, a oni…

Ukrajinci zaplijenili ruski “Pancir C1” vrijedan čak 20 miliona dolara

Ukrajinski vojnici zaplijenili su potpuno ispravan ruski protivvazdušni raketno-artiljerijski sistem “Pancir C1”. “Potpuno nov i potpuno operativan protivvazdušni…
Total
6
Share