Države svijeta koje nakon “Omikrona” daju nadu u bolje sutra

Zastava SAD @pixabay.com

Broj dnevnih novih infekcija virusom Covid-19 “eksplodirao” je u vrlo kratkom vremenu pojavom “Omikron” varijante, a zemlje koje su ispred Bosne i Hercegovine u “novom valu” daju nadu u bolje dane.

U Južnoj Africi, gdje je krajem prošle godine otkriven “Omikron” soj, nove infekcije su porasle u roku od četiri sedmice sa oko 300 slučajeva na maksimum od preko 23 hiljade 17. decembra. Međutim, od tada je broj novih infekcija opao jednako brzo kao što je porastao, na 4.349 u utorak.

Brojevi stalno “padaju”

Slično je i u Velikoj Britaniji u istom periodu – sa oko 35.000 broj je porastao na 181.702 dostižući vrhunac, te trenutno ponovo “pada” i jučer je iznosio 95.608. Britanska vlada je upravo najavila ukidanje i ublažavanje nekoliko mjera.

Sjedinjene Američke Države (SAD) su očito dostigle vrhunac od 807.854 novih “Omikron” infekcija prije nekoliko dana, a sada opet idu “prema dole”, a čini se da je vrhunac dostignut i u Italiji (181.425), te Francuskoj (297.466), jer brojevi iz dana u dana stagniraju ili padaju.

Vezane vijesti

Putinovi generali optužuju SAD za razmnožavanje krpelja u Ukrajini kako bi zarazili Ruse

Rusko Ministarstvo odbrane optužuje Sjedinjene Američke Države (SAD) da su umnožavale krpelje na jugoistoku Ukrajine kako bi povećale…

Putinova paravojna grupa “Wagner” zaplijenila tri nalazišta zlata u Africi

Komandant francuskih snaga u afričkoj mirovnoj operaciji “Barkhane”, general Laurent Michon, optužio je u četvrtak rusku paravojnu grupu…

Većina poginulih ruskih vojnika je iz siromašnih republika Dagestana i Burjatije

Većina poginulih ruskih vojnika u ratu u Ukrajini dolazi iz republika Dagestana na Kavkazu i Burjatije u Sibiru,…
Total
6
Share