Eksplozijom uništeni radari koji su kaznili 24.000 vozača u jednom mjesecu

Policijski radar @unsplash.com

Dvije radarske kamere koje su snimale vozače koji krše ograničenje brzine u području grada Cadoneghe u italijanskoj pokrajini Padova uništene su manje od dva mjeseca nakon što su postavljene, piše italijanska štampa.

Prva radarska stanica uništena je u srijedu navečer eksplozijom izazvanom mješavinom koja je sadržavala i barut. Nepoznata osoba smjesu je stavila na podnožje stuba na koji je postavljena kamera. Stanovnici u okolini, uplašeni bukom koju je izazvala eksplozija, pozvali su policiju i vatrogasce.

Postavljene u junu, dvije radarske kamere dovele su do izricanja 24.000 saobraćajnih kazni u periodu od mjesec dana, u vrijednosti od preko milion eura. Općina Cadoneghe donijela je odluku o postavljanju radarskih kamera na tom području nakon što je nekoliko porodica pokrenulo peticiju u maju 2022. godine. Ograničenje brzine na tom području je 50 km/h, ali vozači rijetko idu ispod 60 km/h.

“Heroj”

Druga radarska kamera na tom području također je bila žrtva čina sabotaže ubrzo nakon prve, u četvrtak ujutro. Na prvi pogled, kamera je pogođena iz daljine, najvjerovatnije pogotkom ispaljenim iz pištolja ili priručne praćke.

Gradonačelnik Cadoneghea, Marco Schiesaro, rekao je da će obje kamere biti ponovo postavljene, a do tada će policija češće patrolirati područjem, posebno u periodima gužvi.

Na društvenim mrežama vijest o uništenju radarskih kamera primljena je sa oduševljenjem, a mnogi su počinitelja nazivali “herojem“.

Vezane vijesti

Putin će umrijeti ili od starosti ili od metka u leđa

U pozadini sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu, već je svima jasno da je malo vjerovatno da će predsjednik…

Ukrajina oslobodila sedam sela od ruske okupacije

Ukrajinska vlada je u ponedjeljak objavila da je tokom vikenda oslobodila sedam sela od ruskih snaga na jugu…

Kradljivac automobila nije primijetio bebu na zadnjem sjedištu

U ponedjeljak uveče, nešto prije 19 sati, malena djevojčica nestala je u automobilu u kojem ju je otac…
Total
0
Share