“Erdogan ima zbrku u glavi”

Ahmet Davutoglu @YouTube

Bivši bliski saradnik turskog predsjednika još jednom ga je napao u smislu njegovih liderskih sposobnosti.

Bivši Turski premijer Ahmet Davutoglu “obrušio” se ovih dana na predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, kritikujući ga zbog njegovih posljednjih izjava.

Davutoglu, koji je jedno vrijeme smatran “desnom rukom” turskog predsjednika, otvoreno je kritikovao njegovu sposobnost da obavlja najvišu funkciju u Turskoj.

Zamjerke na Erdoganov račun uslijedile su zbog njegove izjave da “Turska ne priznaje odluke Evropske unije o sudskim procesima Osmanu Kavali i Selahattinu Dermitasu”.

“Sve je to EU”

Da li je Erdogan to slučajno izjavio ili ne, nešto je s čim je ipak trebao biti upoznat, te mu je Davutoglu zamjerio da čak ne zna ni razliku između Evropske unije i Vijeća Evrope.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon posjete Kataru, Erdogan je “govorio o početku sankcija Turskoj zbog nesprovođenja presuda Evropskog suda za ljudska prava protiv biznismena Osmana Kavale i političara Selahattina Dermitasa“:

“Za nas su to nevažeće odluke. Ne priznajemo odluke Evropske unije iznad odluke našeg pravosuđa. Neka rade šta hoće”. kazao je nedavno Erdogan.

Zbrka u glavi

Kritikujući tim povodom Erdogana, Davutoglu je kazao da “Erdogan ima zbrku u glavi jer još uvijek nema osnovna znanja o ključnim institucijama u Evropi nakon toliko godina bavljenja politikom“.

“On čak i ne zna razliku između Evropske unije i Vijeća Evrope”, zaključio je Davutoglu.

Vezane vijesti

Rusija priprema stanovništvo za prisilnu evakuaciju na Krim?

Rusija je “intenzivirala pripreme” za prisilnu evakuaciju civila iz okupiranih regiona južne Ukrajine na poluostrvo Krim krajem ovog…

100.000 građana prijeti da neće plaćati račune za struju i plin

Više od 100.000 građana Velike Britanije izjasnilo se da od oktobra neće plaćati svoje račune za struju i…

Rusija napada Ukrajinu kroz “zonu isključenja” u Černobilu!?

Rusija bi mogla pokrenuti ofanzivu na Kijev kroz černobilsku “zonu isključenja”, koja se nalazi nedaleko od glavnog grada…
Total
0
Share