“Erdogan ima zbrku u glavi”

Ahmet Davutoglu @YouTube

Bivši bliski saradnik turskog predsjednika još jednom ga je napao u smislu njegovih liderskih sposobnosti.

Bivši Turski premijer Ahmet Davutoglu “obrušio” se ovih dana na predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, kritikujući ga zbog njegovih posljednjih izjava.

Davutoglu, koji je jedno vrijeme smatran “desnom rukom” turskog predsjednika, otvoreno je kritikovao njegovu sposobnost da obavlja najvišu funkciju u Turskoj.

Zamjerke na Erdoganov račun uslijedile su zbog njegove izjave da “Turska ne priznaje odluke Evropske unije o sudskim procesima Osmanu Kavali i Selahattinu Dermitasu”.

“Sve je to EU”

Da li je Erdogan to slučajno izjavio ili ne, nešto je s čim je ipak trebao biti upoznat, te mu je Davutoglu zamjerio da čak ne zna ni razliku između Evropske unije i Vijeća Evrope.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon posjete Kataru, Erdogan je “govorio o početku sankcija Turskoj zbog nesprovođenja presuda Evropskog suda za ljudska prava protiv biznismena Osmana Kavale i političara Selahattina Dermitasa“:

“Za nas su to nevažeće odluke. Ne priznajemo odluke Evropske unije iznad odluke našeg pravosuđa. Neka rade šta hoće”. kazao je nedavno Erdogan.

Zbrka u glavi

Kritikujući tim povodom Erdogana, Davutoglu je kazao da “Erdogan ima zbrku u glavi jer još uvijek nema osnovna znanja o ključnim institucijama u Evropi nakon toliko godina bavljenja politikom“.

“On čak i ne zna razliku između Evropske unije i Vijeća Evrope”, zaključio je Davutoglu.

Vezane vijesti

Ukrajina “napada” 18 kilometara dugačak most koji povezujue Krim sa Rusijom!?

Ukrajina je u četvrtak dala utisak da prijeti napadom na most koji su Rusi izgradili preko Kerčkog moreuza,…

Bijeg iz Mariupolja: Ukrajinac preplivao 4 kilometra ledenog mora

Svjedok bombardovanja pozorišta u Mariupolju pobjegao je iz grada pod ruskom opsadom nakon što je preplovio 4 kilometra…

Sergej Šojgu stigao u posjetu Ukrajini

Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, izvršio je inspekciju ruske grupe vojnika uključenih u rat u…
Total
1
Share