Erdogan pozvao Rusiju da ne napada Ukrajinu: “To je jaka država”

Recep Tayyip Erdogan @YouTube

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je Rusiju da ne “napadne” Ukrajinu, objavila je danas zvanična turska novinska agencija Anadolu, koju citira “AFP”.

Erdogan je takođe naveo da je perspektiva ruske invazije na Ukrajinu nerealna i da bi o krizi trebalo da se razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi “Reuters“.

Rusija bi trebalo da preispita svjetsku situaciju i sopstvenu situaciju prije nego što preduzme ovaj korak”, rekao je šef turske države novinarima tokom zvanične posjete Albaniji u ponedjeljak.

Mora se razgovarati s Putinom

“Ne vidim rusku invaziju na Ukrajinu kao realan pristup jer Ukrajina nije obična država. Ukrajina je jaka država”, rekao je Erdogan u izjavi koju prenose turski mediji, dodajući da “region neće prihvatiti novi rat i da to nije fer“.

Turski predsjednik smatra da se “ovo pitanje” ne može riješiti tako što će neko reći “napast ću ovo područje, ja ću ga uzeti“, konstatujući ponovo da “o svemu treba pregovarati sa Putinom“.

Vezane vijesti

Policija slavila Hrvata spašenog iz mora, ispostavilo se da je bio krijumčar kokaina

Australijska obalna straža spasila je 1. februara tri muškarca iz mora, a među njima je bio i jedan…

Ukrajinci ne staju: Oslobođen grad Svjatogorsk u Donjeckoj oblasti

Ukrajinske odbrambene snage ušle su u Svjatogorsk, u oblasti Donjecka, oslobađajući ovo područje od Rusa, navodi “Ukrainska pravda”.…

Rusija objavila snimak zarobljenih tenkova “Leopard”

Pripadnici vojne grupe “Istok” ruske vojske zarobili su njemačke tenkove “Leopard” i borbena vozila pješadije “Bradley” američke proizvodnje…
Total
0
Share