Erdogan pozvao Rusiju da ne napada Ukrajinu: “To je jaka država”

Recep Tayyip Erdogan @YouTube

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je Rusiju da ne “napadne” Ukrajinu, objavila je danas zvanična turska novinska agencija Anadolu, koju citira “AFP”.

Erdogan je takođe naveo da je perspektiva ruske invazije na Ukrajinu nerealna i da bi o krizi trebalo da se razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi “Reuters“.

Rusija bi trebalo da preispita svjetsku situaciju i sopstvenu situaciju prije nego što preduzme ovaj korak”, rekao je šef turske države novinarima tokom zvanične posjete Albaniji u ponedjeljak.

Mora se razgovarati s Putinom

“Ne vidim rusku invaziju na Ukrajinu kao realan pristup jer Ukrajina nije obična država. Ukrajina je jaka država”, rekao je Erdogan u izjavi koju prenose turski mediji, dodajući da “region neće prihvatiti novi rat i da to nije fer“.

Turski predsjednik smatra da se “ovo pitanje” ne može riješiti tako što će neko reći “napast ću ovo područje, ja ću ga uzeti“, konstatujući ponovo da “o svemu treba pregovarati sa Putinom“.

Vezane vijesti

Joe Biden i kraljica Elizabeta čestitali Dan državnosti BiH

Mnogobrojni svjetski državnici čestitali su 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a među njima se posebno izdvajaju…

Američki mediji: Moskva i Peking svakodnevno napadaju naše satelite laserima

Američka štampa tvrdi da su Moskva i Peking počeli da napadaju američke svemirske satelite – uz pomoć laserskog…

Objavljen jedinstveni snimak razmjene Ukrajinaca za zarobljene Ruse

Danas je na društvenim mrežama objavljen video zapis razmjene i oslobađanja Ukrajinaca iz ruskog zarobljeništva, obavljena najvjerovatnije na…
Total
1
Share