Erdogan pozvao Rusiju da ne napada Ukrajinu: “To je jaka država”

Recep Tayyip Erdogan @YouTube

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je Rusiju da ne “napadne” Ukrajinu, objavila je danas zvanična turska novinska agencija Anadolu, koju citira “AFP”.

Erdogan je takođe naveo da je perspektiva ruske invazije na Ukrajinu nerealna i da bi o krizi trebalo da se razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi “Reuters“.

Rusija bi trebalo da preispita svjetsku situaciju i sopstvenu situaciju prije nego što preduzme ovaj korak”, rekao je šef turske države novinarima tokom zvanične posjete Albaniji u ponedjeljak.

Mora se razgovarati s Putinom

“Ne vidim rusku invaziju na Ukrajinu kao realan pristup jer Ukrajina nije obična država. Ukrajina je jaka država”, rekao je Erdogan u izjavi koju prenose turski mediji, dodajući da “region neće prihvatiti novi rat i da to nije fer“.

Turski predsjednik smatra da se “ovo pitanje” ne može riješiti tako što će neko reći “napast ću ovo područje, ja ću ga uzeti“, konstatujući ponovo da “o svemu treba pregovarati sa Putinom“.

Vezane vijesti

Supruga predsjednika Zelenskog objavila užasne slike o jednomjesečnom ratu

Mjesec dana nakon invazije Rusije na Ukrajinu, Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, objavila je video sa…

Herson: Ukrajinski partizani digli u zrak policijski automobil

Na društvenim mrežama pojavio se snimak uspješnog napada ukrajinskih snaga otpora u okupiranom gradu Hersonu. Kako se može…

Ruska vojska u Donbasu danas izgubila helikopter i 19 tenkova

U Donbasu su ukrajinske oružane snage danas oborile helikopter i uništile 19 tenkova ruskih snaga, objavile su Oružane…
Total
1
Share