Ukrajinci napreduju na Izjum, oslobođeno ogromno područje južno od grada

Oslobođeno područje južno od grada Izjuma @Twitter

Kako je kazao načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Oleksandr Štupun, neprijatelj konstantno trpi velike gubitke i čak se povlači u pojedinim dijelovima oblasti Harkov.

Prema navodima ukrajinskih medija, kao i prema dostupnim ratnim vojnim kartama, 93. brigada Oružanih snaga Ukrajine nastavlja sa juga da napada okupirani grad Izjum.

Selo po selo…

Upravo je ova brigada početkom augusta oslobodila Suligovku, Dolgenkoje i Bogorodičnoje, a posljednjih dana su oslobođeni i Bražkovka i njena ogromna okolina, što se može vidjeti na kartama ratnih dejstava u ovom području.

“Naši branioci su se oslobodili od osvajača i preuzeli punu kontrolu nad selom Dmitrovka u regionu Izjuma. Istovremeno, eliminisali su dosta neprijateljske opreme i pešadije. Oružane snage Ukrajine zauzimaju povoljne pozicije i napreduju još dalje“, napisao je u svom Telegram kanalu načelnik Harkovske regionalne vojne uprave, Oleg Sinegubov.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

Mađarsku “nagriza” korupcija: Viktor Orban pred gubitkom milijardi eura

Evropska unija će zamrznuti finansiranje članica koje krše demokratska pravila EU, poručeno je u godišnjem izvještaju objavljenom u…

Putin ordenom “Za hrabrost” odlikovao ubicu i vođu ruske bande

Vođa ruske organizovane kriminalne grupe Ivan Neparatov poginuo je u ratu u Ukrajini, a Putinovim ukazom odlikovan je…

Trenutak raketnog udara u tržni centar u Kremenčuku

Danas se na društvenim mrežama pojavio video snimak jučerašnjeg ruskog raketnog udara na tržni centar u Kremenčuku, u…
Total
3
Share