Ukrajinci su brzo naučili koristiti britanske tenkove “Challenger 2”

Obuka ukrajinskih vojnika na britanskim tenkovima “Challenger 2” @Twitter

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je fotografije ukrajinskih posada koje se obučavaju na tenkovima “Challenger 2”, navodeći da Ukrajinci brzo uče da koriste ova borbena vozila.

“Tenkovske posade Oružanih snaga Ukrajine brzo su naučile da savladaju moćni ‘Challenger 2’ ove sedmice”, napisalo je britansko ministarstvo odbrane u tvitu u subotu.

Velika Britanija je obećala da će poslati 14 tenkova kao ispomoć snagama u Kijevu, a ukrajinske tenkovske posade stigle su na obuku prošlog vikenda, navodi “CNN“.

Isporuka u martu

Očekuje se da će moderni tenkovi koje je Zapad obećao, ojačati odbrambeni kapacitet Ukrajine i pomoći joj promijeniti tempo na frontu već u martu, izjave su njemačkih i britanskih zvaničnika.

“Velika Britanija se nada da će tenkove ‘Challenger 2‘ isporučiti Ukrajini krajem marta”, kazao je nedavno britanski ministar Ministarstva odbrane Alex Chalk.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

“Nagrada za glupost”: Rus puškom uništavao ukrajinski “S-300”

Zbog krajnjeg rezultata, odnosno načina na koji su pokušali da unište napredni protivzračni raketni sistem “S-300”, ostaće nejasno…

“Svi NATO objekti u Finskoj postaće mete ruskih oružanih snaga”

Sergei Tsekov, član Vijeća Ruske Federacije, komentarisao je danas u razgovoru za ruske medije odluku Finske da u…

Policija u Helsinkiju “uhapsila” Erdogana

Finska policija oduzela je demonstrantima u Helsinkiju “masu sa likom” turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, prenosi lokalno izdanje…
Total
8
Share