Ukrajinski vojnici uhvatili jednog od “dinosaurusa” ruske vojske

Ulične borbe u Severodonjecku @telegram.org

Fotografija koju su podijelili ukrajinski vojnici pokazuje da su zarobili tenk “T-62”, jednog od “dinosaurusa” ruske vojske, najvjerovatnije tokom nedavne ofanzive u oblasti Harkov.

Sliku je opet podijelio Twitter profil “Ukraine Weapons Tracker“, a administratori ove stranice, koja prati borbe u Ukrajini, sarkastično su primjetili da je “palo i posljednje uporište”.

60 godina vojsne službe

Čini se da je tenk u pristojnom stanju s obzirom na njegovu starost (ušao je u službu Armije SSSR-a 1961. godine) i činjenicu da je bio u borbi. Čini se da su ukrajinski vojnici također “krstili” kupolu borbenog vozila, sugerišući da bi moglo biti u dovoljno dobrom stanju da se koristi protiv ruskih snaga.

Vjeruje se da je Moskva poslala oko 600 tenkova “T-62” u Ukrajinu nakon pokretanja takozvane “specijalne vojne operacije” 24. februara, većinom na južnom frontu, za jačanje odbrane u oblasti Herson.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

“Deltakron” ipak ne postoji, riječ je o “tehničkoj grešci” laboratorije

Vijest koju je jučer prvi u regionu prenio portal “Danas.ba”, o kojoj već danas pišu svi mediji, ispostavila…

Ukrajinci bombardovali zgradu predsjednika DNR-a Denisa Pušilina

Upravna zgrada predsjednika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina podvrgnuta je direktnoj vatri, prenosi “Reuters”, dodajući da…

Ruskinja zapalila automobil zamjenika načelnika Oružanih snaga Rusije

Automobil “BMW” visokog funkcionera ruskog Ministarstva odbrane zapaljen je danas, prenose ruski mediji. Navodi se da je u…
Total
2
Share