Urušava se ruska linija odbrane kod Limana, prijeti im opkoljavanje

Ruskim snagama u gradu Limanu prijeti opkoljavanje @Twitter

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine na sjeveru Donjecke oblasti tokom proteklog dana poprimila je jasno vidljiv obris na terenu.

Iako ruske snage i dalje drže položaje u selu Drobyshevo i gradu Limanu, Oružane snage Ukrajine vrlo brzo im se približavaju sa sjevera.

Kritična situacija za Ruse

Kako prenose ukrajinski mediji, danas su Oružane snage Ukrajine oslobodile čak četiri mjesta (Redkodub, Novomihajlovku, Katerinivku i Novoe) na sjevernim prilazima gradu Limanu, što potvrđuju mnogi ukrajinski Telegram kanali i mediji, na osnovu video izvještaja ukrajinskih oružanih snaga.

Ruski mediji u izvještajima iz Limana navode da je situacija za tamošnje Putinove vojnike izuzetno kritična, odnosno da im Oružane snage Ukrajine prijete potpunim opkoljavanjem sa sjeverne strane, gdje se očito nisu nadali prodoru kijevskih snaga.

Foto: Twitter

Video: Twitter

Vezane vijesti

Medvedev nakon “anšlusa” Moldavije zaprijetio “zaštitom” Pridnjestrovlja

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, Dmitrij Medvedev, zaprijetio je Moldaviji da odgovor Kremlja na pristupanje Kišinjeva antiruskim sankcijama…

Ukrajinci ne staju: Oslobođen grad Svjatogorsk u Donjeckoj oblasti

Ukrajinske odbrambene snage ušle su u Svjatogorsk, u oblasti Donjecka, oslobađajući ovo područje od Rusa, navodi “Ukrainska pravda”.…

Zabilježeno kamerom: Stotine ptica padalo je mrtvo na zemlju

Zanimljiv video prikazuje jato stotina ptica, od kojih su neke u jednom trenutku, padale mrtve s neba. Uginule…
Total
0
Share