Fudbalski trener drogirao i silovao dječake, sve je tajno snimao

Fudbalska igra @freepik.com

Bivši trener omladinaca trećeligaškog njemačkog fudbalskog kluba SV Wehen Wiesbaden je u pritvoru zbog sumnje za silovanje, se*sualno zlostavljanje i proizvodnju po*nografije za mlade.

“Ovo je ozbiljan i stresan proces za naš klub. Pogotovo jer smo do sada, srećom, bili pošteđeni takvih stvari”, navodi se u objavi SV Wehen Wiesbaden na službenim klupskim internet stranicama.

Kako prenosi njemački “Bild”, video snimci koji su zaplijenjeni od trenera prikazuju silovanja čak sedam dječaka. Državno tužilaštvo u Frankfurtu trenutno vodi istragu protiv 34-godišnjeg muškarca koji se pridružio klubu u julu 2019. godine.

Dokazi na mobilnom telefonu

Prema policijskom izvještaju, istražitelji su 27. oktobra pretresli trenerov stan, kao i njegove ormariće u prostorijama kluba u Taunusstein-Wehenu. Na njegovom mobilnom telefonu su, prema pisanju lista, istražitelji otkrili inkriminirajuće snimke.

Trener je umeđuvremenu osumnjičen da je dječake prvo drogirao, a zatim silovao, te se od 9. decembra nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Vezane vijesti

Ruskinja zapalila automobil zamjenika načelnika Oružanih snaga Rusije

Automobil “BMW” visokog funkcionera ruskog Ministarstva odbrane zapaljen je danas, prenose ruski mediji. Navodi se da je u…

“Poljski vojnici u Ukrajini moraju biti istrijebljeni kao smrdljivi pacovi”

Jedna od najeksponiranijih osoba u Putinovom užem krugu, Dmitrij Medvedev, ponovo je lansirao svoje karakteristične ultra-ratoborne izjave. Ovoga…

Bjelorusija nakon 28 godina obnovila graničnu kontrolu sa Rusijom

Bjelorusija, jedan od najbližih saveznika Rusije, sa kojom ima oblik konfederalne unije, djelimično je ponovo uspostavila graničnu kontrolu…
Total
0
Share