Fudbalski trener drogirao i silovao dječake, sve je tajno snimao

Fudbalska igra @freepik.com

Bivši trener omladinaca trećeligaškog njemačkog fudbalskog kluba SV Wehen Wiesbaden je u pritvoru zbog sumnje za silovanje, se*sualno zlostavljanje i proizvodnju po*nografije za mlade.

“Ovo je ozbiljan i stresan proces za naš klub. Pogotovo jer smo do sada, srećom, bili pošteđeni takvih stvari”, navodi se u objavi SV Wehen Wiesbaden na službenim klupskim internet stranicama.

Kako prenosi njemački “Bild”, video snimci koji su zaplijenjeni od trenera prikazuju silovanja čak sedam dječaka. Državno tužilaštvo u Frankfurtu trenutno vodi istragu protiv 34-godišnjeg muškarca koji se pridružio klubu u julu 2019. godine.

Dokazi na mobilnom telefonu

Prema policijskom izvještaju, istražitelji su 27. oktobra pretresli trenerov stan, kao i njegove ormariće u prostorijama kluba u Taunusstein-Wehenu. Na njegovom mobilnom telefonu su, prema pisanju lista, istražitelji otkrili inkriminirajuće snimke.

Trener je umeđuvremenu osumnjičen da je dječake prvo drogirao, a zatim silovao, te se od 9. decembra nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Vezane vijesti

Pukotine na zgradama: Rumuniju pogodio zemljotres jačine 5,7 po Richteru

U rumunskom okrugu Gorj u utorak poslijepodne dogodio se novi zemljotres, praćen sa dva naknadna potresa, najjači u…

Oružane snage Ukrajine uhvatile komandanta ruskog tenkovskog bataljona

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine zarobili su komandanta ruskog tenkovskog bataljona tokom borbi za Černihiv, u gradu koji se…

Ukrajinci traže reketne sisteme “MLRS”, Amerikanci strahuju da će Rusija biti meta

Sjedinjene Američke Države (SAD) ne žele još uvijek isporučiti Ukrajini višecjevne raketne bacače koji mogu pogoditi mete na…
Total
1
Share