Fudbalski trener drogirao i silovao dječake, sve je tajno snimao

Fudbalska igra @freepik.com

Bivši trener omladinaca trećeligaškog njemačkog fudbalskog kluba SV Wehen Wiesbaden je u pritvoru zbog sumnje za silovanje, se*sualno zlostavljanje i proizvodnju po*nografije za mlade.

“Ovo je ozbiljan i stresan proces za naš klub. Pogotovo jer smo do sada, srećom, bili pošteđeni takvih stvari”, navodi se u objavi SV Wehen Wiesbaden na službenim klupskim internet stranicama.

Kako prenosi njemački “Bild”, video snimci koji su zaplijenjeni od trenera prikazuju silovanja čak sedam dječaka. Državno tužilaštvo u Frankfurtu trenutno vodi istragu protiv 34-godišnjeg muškarca koji se pridružio klubu u julu 2019. godine.

Dokazi na mobilnom telefonu

Prema policijskom izvještaju, istražitelji su 27. oktobra pretresli trenerov stan, kao i njegove ormariće u prostorijama kluba u Taunusstein-Wehenu. Na njegovom mobilnom telefonu su, prema pisanju lista, istražitelji otkrili inkriminirajuće snimke.

Trener je umeđuvremenu osumnjičen da je dječake prvo drogirao, a zatim silovao, te se od 9. decembra nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Vezane vijesti

Kako izgleda krstareća raketa “Iskander” kada proleti iznad glave

Sistem krstarećih raketa “Iskander”, koji koristi Rusija, je sistem sa balističkim projektilima, ali je u upotrebu oružanih snaga…

Oružani napad na paradu “4. juli” u Chicagu, nekoliko ljudi ubijeno

Oružani napad prijavljen je na paradi “4. juli” u predgrađu američkog grada Chicaga, odnosno u Highland Parku, prenio…

Ruske trupe koriste koncept “izviđačkog udara” razvijen u Siriji

U ratu između Rusije i Ukrajine, bespilotne letjelice (UAV) imaju ključnu ulogu za obje strane, iako su pretrpjele…
Total
1
Share