Fudbalski trener drogirao i silovao dječake, sve je tajno snimao

Fudbalska igra @freepik.com

Bivši trener omladinaca trećeligaškog njemačkog fudbalskog kluba SV Wehen Wiesbaden je u pritvoru zbog sumnje za silovanje, se*sualno zlostavljanje i proizvodnju po*nografije za mlade.

“Ovo je ozbiljan i stresan proces za naš klub. Pogotovo jer smo do sada, srećom, bili pošteđeni takvih stvari”, navodi se u objavi SV Wehen Wiesbaden na službenim klupskim internet stranicama.

Kako prenosi njemački “Bild”, video snimci koji su zaplijenjeni od trenera prikazuju silovanja čak sedam dječaka. Državno tužilaštvo u Frankfurtu trenutno vodi istragu protiv 34-godišnjeg muškarca koji se pridružio klubu u julu 2019. godine.

Dokazi na mobilnom telefonu

Prema policijskom izvještaju, istražitelji su 27. oktobra pretresli trenerov stan, kao i njegove ormariće u prostorijama kluba u Taunusstein-Wehenu. Na njegovom mobilnom telefonu su, prema pisanju lista, istražitelji otkrili inkriminirajuće snimke.

Trener je umeđuvremenu osumnjičen da je dječake prvo drogirao, a zatim silovao, te se od 9. decembra nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Vezane vijesti

Reakcija zarobljenog ruskog komandanta obilazi svijet

Dmitrij Astahov Mihajlovič, potpukovnik ruske nacionalne garde, zarobljen je od strane ukrajinske vojske. Ruskom komandantu je dozvoljeno da…

Oslobođeno još jedno selo kod Harkova, Rusi se povlače prema granici

U regiji Harkov ruska vojska nastavlja gubiti svoje položaje, te je danas ukrajinska vojska oslobodila selo Tsyrkuny, kao…

Sjeverna Amerika na minus 40, Južna Amerika na plus 50 stepeni

Klimatske promjene ne samo da su sve vidljivije, nego sve više osjećamo posljedice u obliku ekstremnih vremenskih uslova…
Total
1
Share