Gdje se Putin sakrio: “Nije u Kremlju, pobjegao je od mobilizacije”

Putinova palata na jezeru Valdaj @navalny.com

Dok je Rusija “bojno polje” između vojske i porodica mladića pozvanih na mobilizaciju, Vladimir Putin je skriven od očiju svijeta. Nije u Kremlju, kako bi se očekivalo, već u ogromnoj palati u kojoj se odmara, prenose brojni ruski opozicioni zvaničnici, ali i međunarodni mediji.

Vrlo je malo javnih informacija o mjestu gdje se krije Vladimir Putin. Postoji samo nekoliko fotografija na kojima se vidi ogromna zgrada, koju je strana štampa nazvala palatom, sa mnogo spavaćih soba i ogromnim dvorištem.

Kuća se nalazi na pola puta između Moskve i Sankt Peterburga, na obali jezera Valdaj. Zgrada je prava definicija luksuza. Posjeduje spa centar na tri sprata, bazen i lični kozmetički salon.

Bijeg od javnosti

Prema “Fondaciji za borbu protiv korupcije“, koju je osnovao ruski aktivista Aleksej Navaljni, ova kuća je Putinovo omiljeno mjesto. Iz drugih informacija koje je isti izvor dostavio javnosti, čini se da luksuzna kuća nije u potpunosti u vlasništvu predsjednika Rusije, već je dijelom na ime milijardera Iurija Kovalčuka, poznatog kao “Putinov lični bankar”.

Nezavisna novinarka, Farida Rustamova, tvrdi da je saznala da Vladimir Putin planira da provede nekoliko dana na jezeru, i da je unaprijed snimio nekoliko video snimaka za javno objavljivanje. Na ovaj način predsjednik Rusije pokušava da prikrije svoje odsustvo iz javnosti.

Putinova palata na jezeru Valdaj @navalny.com
Vezane vijesti

Kina prvi put naziva rusku invaziju na Ukrajinu ratom

Prvi put je jedan kineski zvaničnik, odnosno kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi, rusku invaziju na Ukrajinu javno…

Otkriveni stvarni razlozi velikog ruskog poraza kod Harkova

Teškom porazu ruske vojske istočno od Harkova mogli su “doprinjeti” namjerno lažni izvještaji o situaciji na terenu od…

Ukrajinski dron granatom gađao Rusa koji je spavao u rovu

Ruski vojnik pobjegao je nepovrijeđen nakon što je ukrajinski dron bacio granatu u rov u kojem je spavao,…
Total
33
Share