Ginekolog biološki otac 21 djeteta, “neplodnost” liječio vlastitim “donacijama”

Blizanci Trujillo @Twitter/Natividad

Jedan je ginekolog koristio sopstvenu spe*mu u najmanje 21 slučaju u kojima je nudio tretmane neplodnosti pacijentima koji su željeli da postanu roditelji.

Kako pišu britanski mediji, holandski parovi koje je doktor liječio očekivali su da dobiju “potomstvo” od anonimnih donatora i nikada im nije rečeno ko je zapravo biološki otac djece.

Ogroman skandal

Jos Beek, ginekolog specijalizovan za liječenje neplodnosti, radio je u bolnici Elisabeth u Leiderdorpu između 1973. i 1998. godine. U međuvremenu je umro 2019. godine.

Skandal je izbio nakon što je organizacija koja je otkrila ko su biološki roditelji rođenih, kao rezultat anonimnih donacija, pronašla podudarnost DNK između ginekologa i 21 djeteta čije su majke liječene na Beekovoj klinici između 1973. i 1986. godine.

Otac i više od 21 djece

Grupa, nazvana “Fiom”, kontaktirala je bolnicu Alrijne u junu prošle godine. Bolnica je potom početkom januara angažovala nezavisnu komisiju da sprovede istragu.

Peter Jue, član upravnog odbora bolnice, rekao je da ne može isključiti mogućnost da će Beek biti biološki otac mnogo većeg broja djece od 21 koje je identifikovao “Fiom”.

Prema zakonu donesenom 2004. godine, Holanđani imaju pravo da znaju identitet svojih bioloških roditelja kada napune 16 godina.

Vezane vijesti

Ruski raketni napad za Vaskrs uništio crkvu kod Zaporožja

U noći 16. aprila, na Veliko Vaskrsenje Hristovo, ruska vojska je izvršila raketni napad na okrug Zaporožje, prenosi…

Svećenik 20 godina pogrešno krstio djecu: “Sve moramo ponoviti”

Jedan je katolički svećenik nedavno uputio izvinjenje svojim vjernicima, a zatim dao ostavku na mjesto pastora, nakon što…

Ukrajinski ultimatum Rusiji: “Napustite mirno Krim ili se pripremite za poraz”

Ukrajinski zvaničnici morali su dodatno pojašnjavati svoj stav o pregovorima sa Rusijom oko Krima nakon što je Andriy…
Total
0
Share