Hiljade Amerikanaca protestovalo u Washingtonu protiv vakcinacije

Protesti u Washingtonu @YouTube

Nekoliko hiljada Amerikanaca učestvovalo je u demonstracijama u nedjelju u Washingtonu protiv obavezne vakcinacije protiv COVID-19 “u ime sloboda, djece i vjerskih uvjerenja”, prenosi “AFP”.

“Obaveze (vakcinacije) i slobode nisu kompatibilne. Poput vode i nafte”, kazao je glasnogovornik na stepenicama Linkolnovog memorijala, impozantne zgrade od bijelog mramora posvećene 16. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Dišite”, poziva drugi, “udahnite Boga, udahnite strah“, dodao je uz aplauz gomile ljudi svih uzrasta, koji nisu nosili maske, a neki su bili u pratnji djece.

“Vjersko izuzeće”

Nisam protiv vakcina, ali sam protiv ove vakcine“, rekla je Michelle, 61-godišnja fizioterapeutkinja koja navodi da je bila “previše eksperimentalna” i “u žurbi”.

Nakon što je s ostatkom demonstranata otpjevala državnu himnu, s rukom na srcu, Michelle objašnjava da je odbila vakcinu i dobila vjersko izuzeće. Ali da bi nastavila da radi u Washingtonu, mora da se testira svake sedmice, dodala je.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Harkov: Ruske trupe se masovno povlače iz okupiranih sela

U oblasti Harkov, ruska vojska se masovno povlači iz sela Borovaja i susjednog Boguslavka, okrug Izjumski, i kreću…

Rusi namjerno uništavaju ukrajinsku poljoprivrednu mehanizaciju

Ruski okupatori namjerno gađaju poljoprivrednu mehanizaciju i podrivaju sigurnost hrane u Ukrajini i širom svijeta, navodi se u…

Predsjednik Hrvatske označen kao “antiukrajinski propagandista”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović završio je u ukrajinskoj bazi “Mirotvorac” nakon što je najavio da će njegova država…
Total
29
Share