Hiljade Amerikanaca protestovalo u Washingtonu protiv vakcinacije

Protesti u Washingtonu @YouTube

Nekoliko hiljada Amerikanaca učestvovalo je u demonstracijama u nedjelju u Washingtonu protiv obavezne vakcinacije protiv COVID-19 “u ime sloboda, djece i vjerskih uvjerenja”, prenosi “AFP”.

“Obaveze (vakcinacije) i slobode nisu kompatibilne. Poput vode i nafte”, kazao je glasnogovornik na stepenicama Linkolnovog memorijala, impozantne zgrade od bijelog mramora posvećene 16. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Dišite”, poziva drugi, “udahnite Boga, udahnite strah“, dodao je uz aplauz gomile ljudi svih uzrasta, koji nisu nosili maske, a neki su bili u pratnji djece.

“Vjersko izuzeće”

Nisam protiv vakcina, ali sam protiv ove vakcine“, rekla je Michelle, 61-godišnja fizioterapeutkinja koja navodi da je bila “previše eksperimentalna” i “u žurbi”.

Nakon što je s ostatkom demonstranata otpjevala državnu himnu, s rukom na srcu, Michelle objašnjava da je odbila vakcinu i dobila vjersko izuzeće. Ali da bi nastavila da radi u Washingtonu, mora da se testira svake sedmice, dodala je.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Zvanično potvrđeno: Rusi se povukli iz nuklearne elektrane u Černobilu

Ruske okupacione snage napustile su danas lokaciju nuklearne elektrane u Černobilu, zvanično je saopštila Državna agencija Ukrajine za…

Ukrajinski seljaci na traktorima ponovo jači od ruske vojske

Farmeri ukrajinske Dnjepropetrovske oblasti ponovo su u akciji, te su “zaplijenili” još jedno vozilo ruske vojske, navodi šef…

Poljska završila izgradnju ograde na granici sa Bjelorusijom

U Poljskoj je nakon šest mjeseci rada završena izgradnja petometarske ograde na granici s Bjelorusijom, saopšteno je iz…
Total
29
Share