Hiljade Amerikanaca protestovalo u Washingtonu protiv vakcinacije

Protesti u Washingtonu @YouTube

Nekoliko hiljada Amerikanaca učestvovalo je u demonstracijama u nedjelju u Washingtonu protiv obavezne vakcinacije protiv COVID-19 “u ime sloboda, djece i vjerskih uvjerenja”, prenosi “AFP”.

“Obaveze (vakcinacije) i slobode nisu kompatibilne. Poput vode i nafte”, kazao je glasnogovornik na stepenicama Linkolnovog memorijala, impozantne zgrade od bijelog mramora posvećene 16. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Dišite”, poziva drugi, “udahnite Boga, udahnite strah“, dodao je uz aplauz gomile ljudi svih uzrasta, koji nisu nosili maske, a neki su bili u pratnji djece.

“Vjersko izuzeće”

Nisam protiv vakcina, ali sam protiv ove vakcine“, rekla je Michelle, 61-godišnja fizioterapeutkinja koja navodi da je bila “previše eksperimentalna” i “u žurbi”.

Nakon što je s ostatkom demonstranata otpjevala državnu himnu, s rukom na srcu, Michelle objašnjava da je odbila vakcinu i dobila vjersko izuzeće. Ali da bi nastavila da radi u Washingtonu, mora da se testira svake sedmice, dodala je.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Rusi ih pozivali na predaju, Ukrajinci im odgovorili: “Je*ite se!”

Ukrajinski graničari stacionirani na malenom ostrvu u Crnom moru, na samoj granici sa Rumunijom, nisu pobjegli od nadmoćne…

Čak su i Rusi “zabrinuti”: Gdje je nestao Sergej Šojgu!?

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nije se pojavljivao u javnosti još od 11. marta, navode ruski mediji “Mediazone”…

Nove slike iz Harkovske oblasti, ruski tenkovi napušteni pored puta

Oružane snage Ukrajine objavile su novi video snimak oslobađanja oblasti Harkov od ruskih invazijskih snaga nakon katastrofalnog kolapsa…
Total
29
Share