Ima li kraja!? Izrael želi uvesti i četvrtu dozu vakcine

Zastava Izraela @pixabay.com

Najveći izraelski medicinski centar “Sheba” obavit će testove za mjerenje efikasnosti četvrte doze vakcine protiv Covid-19, dok zemlja raspravlja o mogućnosti pokretanja kampanje vakcinacije novom dozom koja se poklapa sa stagnacijom procesa vakcinacije u nekim grupama.

Eksperiment će biti izveden na grupi od 100 članova medicinskog osoblja u ovom centru, koji će biti praćeni kako bi se vidjelo da li četvrta doza vakcine povećava nivo antitijela”, kazao je portparol centra.

Većina učesnika studije, koja mora dobiti odobrenje od izraelskog ministarstva zdravlja, već je učestvovala u sličniom eksperimentima u “Shebi”.

Ove sedmice, vlasti su se sastale da razgovaraju o mogućnosti davanja četvrte doze vakcine u januaru usred situacije koju je stvorila nova varijanta virusa korona “Omikron”, s obzirom da je više od 4,1 miliona Izraelaca već vakcinisano trećom dozom u zemlji sa ukupno 9,3 miliona stanovnika.

Međutim, čini se da je vakcinacija dijelom u zastoju, jer više od milion osoba, koje ispunjavaju uslove, odlučilo je nevakcinisati se, smatrajući da im je “vakcinacija sa dvije doze dovoljna i da im nije potrebna treća doza“.

Vezane vijesti

Snimci ukrajinskog napada na Herson: Dronovi uništavaju ruske helikoptere

Najnovije slike snimljene s drona pokazuju kako je ukrajinska vojska u srijedu ponovo napala aerodrom pod kontrolom Rusije…

Rogozin poziva na genocid: “Hajde da završimo Ukrajince zbog naših unuka”

Dmitrij Rogozin, šef “Roskosmosa” i bivši potpredsjednik ruske vlade zadužen za odbrambenu industriju, pokrenuo je šokantan poziv na…

Rusija uputila prijetnje Švedskoj i Finskoj ako se priključe NATO savezu

Službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova, Maria Zaharova, prokomentarisala je mogućnost prijema Švedske i Finske u NATO savez.…
Total
1
Share