Jednogodišnja beba “sama” bez pratnje prešla Sredozemno more

Djeca migranti @unicef.org

Jednogodišnje dijete bez pratnje, koje su roditelji navodno poslali da samo pokuša preći opasni Mediteran, stiglo je živo i zdravo na italijansko ostrvo Lampeduza, javili su u subotu lokalni mediji.

Dijete, za koje se navodi da ima jedva godinu dana, spasioci su uočili među 70 muškaraca na čamcu koji je u petak pristao na sicilijansko ostrvo, piše italijanska “La Repubblica“.

Oko 500 migranata stiglo je u sedam odvojenih čamaca na malo ostrvo u protekla dva dana, navodi list.

“Čuvajte nam dijete”

Prešao je Mediteran prije nego što je uopšte naučio hodati. Hrabro se borio na talasima“, napisali su novinari “La Repubblice” u naslovu teksta, ističući da je dijete “premalo da bi otkrilo svoje ime i porodičnu historiju“.

Ostali migranti nisu znali identitet djeteta, ali su ih njegovi roditelji navodno molili da ga čuvaju tokom prelaska, vjerovatno zato što nisu mogli da se ukrcaju s njim, navode italijanski mediji.

Vezane vijesti

Pčele na smrt izbole 53-godišnjeg muškarca

Dok se penjao na drvo koristeći merdevine i sigurnosni pojas, obavljajući posao lokalnog baštovana kako bi uredio zapuštene…

Blinken razgovarao sa Lavrovom: “Svijet nikada neće prihvatiti aneksiju ukrajinskih teritorija”

Šef američke diplomatije Antony Blinken rekao je u petak da je imao “iskren” razgovor sa svojim ruskim kolegom…

Kina ispaljuje balističke rakete prema Tajvanu

Kina je započela najveće vojne vježbe u svojoj historiji u blizini obala Tajvana. Peking je ispalio nekoliko balističkih…
Total
1
Share