Johnson prijeti da će Rusiju “odsjeći” od SWIFT-a

SWIFT kod @Twitter

Britanski premijer Boris Johnson kazao je danas da vlada Velike Britanije razgovara sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) o mogućnosti onemogućavanja pristupa Rusije “SWIFT”-u u slučaju njene “invazije” na Ukrajinu.

“Bez sumnje, ovo bi bilo veoma efikasno oružje, ali se može koristiti samo uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država“, kazao je Johnson.

Iskoristiti sve mogućnosti

Istovremeno je napomenuo da se u Londonu “moraju iskoristiti sve raspoložive diplomatske mogućnosti i sve platforme” za dijalog sa Rusijom, “bilo da se radi o UN , NATO , OSCE -u, G7 ili Normandijskom formatu”.

SWIFT” kod je standardni format za zapis jedinstvene međunarodne identifikacijske šifre banke, a koristi se prilikom jednostavnog i brzog vršenja uplate između banaka, prvenstveno u međunarodnom poslovanju.

Vezane vijesti

Potvrđeno: Završena evakuacija žena, djece i staraca iz “Azovstala”

Sve žene, djeca i starci evakuisani su danas iz fabrike “Azovstal” u Mariupolju, navodi se u informacijama koje…

“Ukrajinci su spremni golim rukama da rasture Ruse”

Komandant operacija združenih snaga (JFO) Ukrajine Oleksandr Pavljuk je u intervjuu za britanski “The Times” rekao da će…

Rusi otkrili zašto ne mogu gađati mostove u Ukrajini

Igor Girkin, nekadašnji komandant vojske separatističke ukrajinske oblasti Donjeck, potvrdio je da je rusko oružje manje precizno u…
Total
1
Share