“Kada su Rusi u vašoj kući, teško ih je natjerati da odu”

Antony Blinken @YouTube

Američki državni sekretar Antony Blinken prokomentarisao je događaje u Kazahstanu i apel vlasti ove države za podršku “ODKB” snaga, frazom o “historiji” i “Rusima”.

“Jedna lekcija iz prošlostikada su Rusi u vašoj kući, može biti teško natjerati ih da odu“, kazao je Blinken medijima danas u Washingtonu.

“Dođu, ali nikako da odu”

Ranije je američki državni sekretar rekao da je ta država zabrinuta zbog vanredne situacije u Kazahstanu i poziva da snage “Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB), vojnog saveza koji okuplja Rusiju, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan, Bjelorusiju i Armeniju, pomognu uspostavljanju mira u ovoj državi.

Ruske trupe u Kazahstanu s opremom za elektronsko ratovanje protiv demonstranata

Press služba Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana objavila je hapšenje 3.811 demonstranata širom države. Prije toga se saznalo za 25 mrtvih i 18 ranjenih civila. Na strani snaga sigurnosti, poginulo je 18 osoba, a povrijeđeno ih je više od 740.

Vezane vijesti

Kako izgledaju ruski “radioaktivni rovovi” u Černobilu

Desetine ruskih vojnika navodno su pretrpjele “akutne simptome izloženosti radioaktivnom materijalu” nakon kopanja rovova u “Crvenoj šumi”, visoko…

Oboren avion “Duha iz Kijeva”, pilot preživio pad i vratio se “na posao”

Sada već legendarni “Duh iz Kijeva”, ukrajinski pilot borbenog aviona “MiG-29”, živ je i zdrav. “Naš pilot je…

Ukrajinci potvrdili uništavanje 24 najnovija ruska borbena aviona “Su-35”

Zračne snage Ukrajine nastavljaju uništavati najnovije ruske bombardere, pa neprijatelj mora “izvlačiti” stare modele iz rezervi, kazao je…
Total
1
Share