“Kada su Rusi u vašoj kući, teško ih je natjerati da odu”

Antony Blinken @YouTube

Američki državni sekretar Antony Blinken prokomentarisao je događaje u Kazahstanu i apel vlasti ove države za podršku “ODKB” snaga, frazom o “historiji” i “Rusima”.

“Jedna lekcija iz prošlostikada su Rusi u vašoj kući, može biti teško natjerati ih da odu“, kazao je Blinken medijima danas u Washingtonu.

“Dođu, ali nikako da odu”

Ranije je američki državni sekretar rekao da je ta država zabrinuta zbog vanredne situacije u Kazahstanu i poziva da snage “Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB), vojnog saveza koji okuplja Rusiju, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan, Bjelorusiju i Armeniju, pomognu uspostavljanju mira u ovoj državi.

Ruske trupe u Kazahstanu s opremom za elektronsko ratovanje protiv demonstranata

Press služba Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana objavila je hapšenje 3.811 demonstranata širom države. Prije toga se saznalo za 25 mrtvih i 18 ranjenih civila. Na strani snaga sigurnosti, poginulo je 18 osoba, a povrijeđeno ih je više od 740.

Vezane vijesti

Groblje ruskih tenkova u protivnapadu u blizini Mariupolja

Oružane snage Ukrajine izvele su jučer kod Mariupolja uspješan protivnapad, pri tome zarobivši komandira tenkovskog voda vojske Ruske…

Još jedan video “kao u igrici”: Ruski vojnici se ne mogu sakriti

30. mehanizovana brigada Ukrajine objavila je danas novi video artiljerijske vatre na ruske vojnike koje gađaju sa svih…

Rusi raketom gađali Harkov, pogodili svoj grad Belgorod

Kasno večeras ruske snage izvele su još jedan napad krstarećim raketama na grad Harkov na istoku Ukrajine, na…
Total
1
Share