Kim Jong-un vidno smršao jer “manje jede za dobrobit zemlje”

Kim Jong-un @Twitter

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un u javnosti se pojavio “mršaviji nego ikad”, vidljivo je na fotografijama koje se dijele na internetu. Naime, kako bi spriječili bilo kakve špekulacije o njegovom zdravlju, mediji u ovoj državi objavili su da Kim Jong-un “jede manje za dobrobit svoje zemlje”.

Na fotografijama, snimljenim na plenarnoj sjednici Centralnog komiteta Radničke partije, kojom je predsjedavao Kim Jong-un, a održane u Pjongjangu 28. decembra, čini se da je sjevernokorejski lider dosta smršao, kako se navodi s ciljem da “pomogne svojoj zemlji“.

“Štedite, nemojte jesti”

Prema navodima “Radija Slobodna Azija”, krajem oktobra Kim Jong-un poručio je građanima zemlje da “manje jedu” do 2025. godine, kada će se ponovo otvoriti granica sa Kinom, koja je zatvorena kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Južnokorejska državna novinska agencija “Yonhap” objavila je, između ostalog, kolaž od tri fotografije Kim Jong-una od 9. septembra, 10. oktobra i 28. decembra, na kojima se jasno vidi kako sjevernokorejski lider gubi na težini.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

Ukrajinci oslobodili selo Visokopille, najveće u oblasti Herson

Jurij Sobolevski, prvi zamjenik predsjednika Regionalnog vijeća Hersona, zvanično je objavio da je selo Visokopille oslobođeno. Prema lokalnim…

Ukrajina podnosi zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji po skraćenoj proceduri

Ukrajina će tražiti od Evropske unije (EU) hitno uključivanje države u asocijaciju u kontekstu rata koji se vodi…

Nehammer pozvao Putina da okonča rat, zaprijetio mu ozbiljnim posljedicama

U Moskvi je danas završen sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i austrijskog kancelara Karla Nehammera. Kako prenose austrijski…
Total
6
Share