Kim Jong-un vidno smršao jer “manje jede za dobrobit zemlje”

Kim Jong-un @Twitter

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un u javnosti se pojavio “mršaviji nego ikad”, vidljivo je na fotografijama koje se dijele na internetu. Naime, kako bi spriječili bilo kakve špekulacije o njegovom zdravlju, mediji u ovoj državi objavili su da Kim Jong-un “jede manje za dobrobit svoje zemlje”.

Na fotografijama, snimljenim na plenarnoj sjednici Centralnog komiteta Radničke partije, kojom je predsjedavao Kim Jong-un, a održane u Pjongjangu 28. decembra, čini se da je sjevernokorejski lider dosta smršao, kako se navodi s ciljem da “pomogne svojoj zemlji“.

“Štedite, nemojte jesti”

Prema navodima “Radija Slobodna Azija”, krajem oktobra Kim Jong-un poručio je građanima zemlje da “manje jedu” do 2025. godine, kada će se ponovo otvoriti granica sa Kinom, koja je zatvorena kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Južnokorejska državna novinska agencija “Yonhap” objavila je, između ostalog, kolaž od tri fotografije Kim Jong-una od 9. septembra, 10. oktobra i 28. decembra, na kojima se jasno vidi kako sjevernokorejski lider gubi na težini.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

“Rusi se ne žele boriti, ali odbijaju povlačenje jer će biti streljani”

U južnoj ukrajinskoj regiji Nikolajev predloženo je stvaranje “zelenog koridora” za ruske vojnike koji ne žele da se…

Prigožinov “Wagner” po broju vojnika jednak vojsci Mađarske

“Wagner” grupa, najvažnija plaćenička grupa u Rusiji, sada je punopravna vojska, jednaka po veličini vojsci Mađarske, rekao je…

Kadirov rat u Ukrajini zamijenio odmorom na Maldivima, njegova rodbina vodi Čečeniju

Ramzan Kadirov je prešao na “režim rada na daljinu”, te vrijeme provodi u Dubaiju i na Maldivima, odakle postavlja…
Total
0
Share