Kim Jong-un zabranio kožne jakne, samo ih on može nositi

Kim Jong-un @pixabay.com

U Sjevernoj Koreji više niko neće moći nositi kožne jakne. Jedini koji ih može nositi bit će “vrhovni vođa” i predsjednik Kim Jong-un.

Naime, kako javlja “Radio Free Asia”, prenoseći “Daily Mail”, čini se da je sjevernokorejski diktator donio odluku koja će običnim sŧanovnicima ove države zabraniti nošenje jednog od njegovih omiljenih odjevnih predmeta.

Sve je počelo ovog semptembra kada je, nakon blokade zbog pandemije koronavirusa, ponovno otvorena neslužbena trgovina između Kine i Sjeverne Koreje. Tu priliku su iskoristili lokalni trgovci koji su počeli kupovati umjetnu kožu za izradu jakni koje su se prvo proširile među bogatiji sloj, a zatim i među obične stanovnike Sjeverne Koreje.

Bizarno i čudno

Očito se sve to nije svidjelo Kim Jong-unu, kome je očito kožna odjeća ekskluzivan modni detalj koji jedino on smije nosiŧi.

“Nošenje odjeće dizajnirane da nalikuje onoj kod najvećeg dostojanstva (op.a. – Kim Jong-un) u našoj zemlji je nečista tendencija osporavanja njegovog autoriteŧa. Zbog toga je naređena zabrana nošenja kožne odjeće, osnosno samo vladajuća stranka može odlučiti ko je može nositi“, kazao je neimenovani izvor iz Sjeverne Koreje.

Vezane vijesti

Ukrajinci ipak ne žele da se Evrovizija održi u Mariupolju!?

Nakon pobjede grupe “Kalush Orchestra” na “Evroviziji 2022”, Ukrajinci već aktivno raspravljaju o tome koji će grad biti…

Propala ukrajinska kontraofanziva, Rusi zauzeli predgrađe Blagodatnog

Kako prenose ukrajinski mediji, ruski osvajači zauzeli su južnu periferiju nedavno oslobođenog mjesta Blagodatno, istočno od Nikolajeva u…

“U Srbiji se od svega pravi pitanje života ili smrti”

Srbijanska policija potisnula je danas manju grupu građana na ulicama Beograda koji su nosili vjerska obilježja protiveći se…
Total
13
Share