Kim Jong-un zabranio kožne jakne, samo ih on može nositi

Kim Jong-un @pixabay.com

U Sjevernoj Koreji više niko neće moći nositi kožne jakne. Jedini koji ih može nositi bit će “vrhovni vođa” i predsjednik Kim Jong-un.

Naime, kako javlja “Radio Free Asia”, prenoseći “Daily Mail”, čini se da je sjevernokorejski diktator donio odluku koja će običnim sŧanovnicima ove države zabraniti nošenje jednog od njegovih omiljenih odjevnih predmeta.

Sve je počelo ovog semptembra kada je, nakon blokade zbog pandemije koronavirusa, ponovno otvorena neslužbena trgovina između Kine i Sjeverne Koreje. Tu priliku su iskoristili lokalni trgovci koji su počeli kupovati umjetnu kožu za izradu jakni koje su se prvo proširile među bogatiji sloj, a zatim i među obične stanovnike Sjeverne Koreje.

Bizarno i čudno

Očito se sve to nije svidjelo Kim Jong-unu, kome je očito kožna odjeća ekskluzivan modni detalj koji jedino on smije nosiŧi.

“Nošenje odjeće dizajnirane da nalikuje onoj kod najvećeg dostojanstva (op.a. – Kim Jong-un) u našoj zemlji je nečista tendencija osporavanja njegovog autoriteŧa. Zbog toga je naređena zabrana nošenja kožne odjeće, osnosno samo vladajuća stranka može odlučiti ko je može nositi“, kazao je neimenovani izvor iz Sjeverne Koreje.

Vezane vijesti

Sin britanskog parlamentarca ubio čečenskog komandanta u Ukrajini

Rusija je optužila sina britanskog parlamentarca da je umiješan u ubistvo čečenskog komandanta brigade u Ukrajini, nakon što…

Rusi napadaju pozicije Ukrajinaca dronovima “kamikazama”

Bespilotne letjelice “kamikaze”, takozvana lutajuća municija koja može dugo letjeti, pronaći metu i zatim je direktno uništiti, od…

Rusija prijeti Turskoj uništavanjem buduće ukrajinske fabrike dronova “Bayraktar”

Kremlj je u danas zaprijetio da će “demilitarizovati” buduću tursku fabriku dronova “Bayraktar” ako bude izgrađena u Ukrajini,…
Total
13
Share