Kim Jong-un zabranio kožne jakne, samo ih on može nositi

Kim Jong-un @pixabay.com

U Sjevernoj Koreji više niko neće moći nositi kožne jakne. Jedini koji ih može nositi bit će “vrhovni vođa” i predsjednik Kim Jong-un.

Naime, kako javlja “Radio Free Asia”, prenoseći “Daily Mail”, čini se da je sjevernokorejski diktator donio odluku koja će običnim sŧanovnicima ove države zabraniti nošenje jednog od njegovih omiljenih odjevnih predmeta.

Sve je počelo ovog semptembra kada je, nakon blokade zbog pandemije koronavirusa, ponovno otvorena neslužbena trgovina između Kine i Sjeverne Koreje. Tu priliku su iskoristili lokalni trgovci koji su počeli kupovati umjetnu kožu za izradu jakni koje su se prvo proširile među bogatiji sloj, a zatim i među obične stanovnike Sjeverne Koreje.

Bizarno i čudno

Očito se sve to nije svidjelo Kim Jong-unu, kome je očito kožna odjeća ekskluzivan modni detalj koji jedino on smije nosiŧi.

“Nošenje odjeće dizajnirane da nalikuje onoj kod najvećeg dostojanstva (op.a. – Kim Jong-un) u našoj zemlji je nečista tendencija osporavanja njegovog autoriteŧa. Zbog toga je naređena zabrana nošenja kožne odjeće, osnosno samo vladajuća stranka može odlučiti ko je može nositi“, kazao je neimenovani izvor iz Sjeverne Koreje.

Vezane vijesti

Ubio ga pištolj sa kojim je ušao u sobu za magnetnu rezonancu

Nevjerovatna nesreća sa tragičnim završetkom dogodila se brazilskom advokatu koji je u bolničku sobu za magnetsku rezonancu slučajno…

Ruski napad na Kijev snimljen uživo u programu BBC-ja

U centru ukrajinskog glavnog grada Kijeva u ranim jutarnjim satima čule su se najmanje četiri eksplozije. Gradonačelnik Kijeva…

Bosanci i Hercegovci peta po veličini nacionalna manjina u Austriji

Udio imigranata u populaciji Austrije konstantno raste posljednjih godina, dostižući više od četvrtine ukupnog stanovništva zemlje. Još 2015.…
Total
0
Share