Kokain vrijedan milijardu eura otkriven u pošiljci banana

Droga skrivena u bananama @YouTube

Italijanski istražitelji za borbu protiv droga zaplijenili su danas više od tri tone čistog kokaina tokom racije u luci Gioia Tauro u regiji Calabria.

Kokain je pronađen u kontejnerima koji su prevozili banane, lješnjake i paprike iz Južne Amerike u Italiju, objavila je italijanska finansijska policija.

Istovremeno, u drugoj raciji u regiji Calabria, u jednom je kamionu ispod banana pronađeno oko 850 kilograma kokaina, a vozač je odmah uhapšen. Kokain je navodno bio pomiješan s drugim supstancama kako bi povećao svoju zapreminu do četiri puta prije nego što bude prodat.

Milijardu eura vrijedna pošiljka

Kako navodi italijanska policija, trgovci bi prodajom ove količine droge, prema proračunima istražitelja, navodno mogli zaraditi oko milijardu eura.

Calabria je italijanska regija u kojoj djeluje ‘Ndrangheta, jedna od najmoćnijih i najopasnijih mafijaških grupa u Evropi i, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najvećih uvoznika kokaina u svijetu.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Savršeno je legitimno da Ukrajina napada ciljeve u Rusiji”

Britanski ministar oružanih snaga James Heappey rekao je u utorak da su, iz njegove perspektive, ukrajinski napadi na…

“Zelenski treba zabraniti utakmicu Bosne i Hercegovine sa Rusijom”

Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky razgovarao je telefonom sa predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom. Šef države zahvalio je fudbalskom zvaničniku…

Loše vijesti za Ruse: Turska gradi fabriku dronova “Bayraktar” u Ukrajini

Ukrajinska vlada nedavno je odobrila bilateralni sporazum o izgradnji fabrike dronova “Bayraktar” u Ukrajini i poslala ga u…
Total
1
Share