Kokain vrijedan milijardu eura otkriven u pošiljci banana

Droga skrivena u bananama @YouTube

Italijanski istražitelji za borbu protiv droga zaplijenili su danas više od tri tone čistog kokaina tokom racije u luci Gioia Tauro u regiji Calabria.

Kokain je pronađen u kontejnerima koji su prevozili banane, lješnjake i paprike iz Južne Amerike u Italiju, objavila je italijanska finansijska policija.

Istovremeno, u drugoj raciji u regiji Calabria, u jednom je kamionu ispod banana pronađeno oko 850 kilograma kokaina, a vozač je odmah uhapšen. Kokain je navodno bio pomiješan s drugim supstancama kako bi povećao svoju zapreminu do četiri puta prije nego što bude prodat.

Milijardu eura vrijedna pošiljka

Kako navodi italijanska policija, trgovci bi prodajom ove količine droge, prema proračunima istražitelja, navodno mogli zaraditi oko milijardu eura.

Calabria je italijanska regija u kojoj djeluje ‘Ndrangheta, jedna od najmoćnijih i najopasnijih mafijaških grupa u Evropi i, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najvećih uvoznika kokaina u svijetu.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Ukrajina likvidirala vojnika iz Putinovog novogodišnjeg videa

Oružane snage Ukrajine trajno su demilitarizovale starijeg poručnika okupacionih snaga, 26-godišnjeg Jurija Schneidera. Bio je među ruskim vojnicima…

Mapa borbi na jugu Ukrajine: Ruski vojnici strahuju od opkoljavanja u Hersonu

Čini se da je napad koji je ukrajinska vojska pokrenula u ponedjeljak u oblasti Herson veliki, odnosno da…

Ubijena Hadis Najafi postala je novi simbol otpora u Iranu

Mlada žena ubijena tokom protesta u Iranu postala je novi simbol otpora. Kako je jučer objavljeno, 20-godišnja Hadis…
Total
1
Share