Kokain vrijedan milijardu eura otkriven u pošiljci banana

Droga skrivena u bananama @YouTube

Italijanski istražitelji za borbu protiv droga zaplijenili su danas više od tri tone čistog kokaina tokom racije u luci Gioia Tauro u regiji Calabria.

Kokain je pronađen u kontejnerima koji su prevozili banane, lješnjake i paprike iz Južne Amerike u Italiju, objavila je italijanska finansijska policija.

Istovremeno, u drugoj raciji u regiji Calabria, u jednom je kamionu ispod banana pronađeno oko 850 kilograma kokaina, a vozač je odmah uhapšen. Kokain je navodno bio pomiješan s drugim supstancama kako bi povećao svoju zapreminu do četiri puta prije nego što bude prodat.

Milijardu eura vrijedna pošiljka

Kako navodi italijanska policija, trgovci bi prodajom ove količine droge, prema proračunima istražitelja, navodno mogli zaraditi oko milijardu eura.

Calabria je italijanska regija u kojoj djeluje ‘Ndrangheta, jedna od najmoćnijih i najopasnijih mafijaških grupa u Evropi i, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najvećih uvoznika kokaina u svijetu.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Medvedev: Ukrajina je dio “velike Rusije”, državi koja uhapsi Putina objavićemo rat

Zapadu se ne sviđa nezavisnost Moskve i Pekinga, a naredne decenije neće biti mirne, jer će zapadne sile…

Jednogodišnja beba “sama” bez pratnje prešla Sredozemno more

Jednogodišnje dijete bez pratnje, koje su roditelji navodno poslali da samo pokuša preći opasni Mediteran, stiglo je živo…

Tokom govora Zelenskog u Izjumu odjeknula eksplozija

Tokom radnog putovanja u Harkovsku oblast, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski učestvovao je danas u ceremoniji podizanja državne zastave…
Total
0
Share