Majka organizovala otmicu sina kako bi iznudila novac od oca djeteta

Španska glumica sa djetetom @Instagram

Jedna je žena optužena da je organizovala otmicu svog sina, zajedno sa još nekoliko saučesnika, a sve s ciljem kako bi dobila novac za otkup od oca djeteta.

Žena je sva uzbunjena pozvala policiju uveče 12. novembra kazavši da je njen dvogodišnji sin kidnapovan u kolumbijskom gradu Caribe Verde. Rekla je da su se pored nje zaustavila dva muškarca na motociklima, koji su nosili kacige, i oteli joj dijete iz ruku, a zatim nestali. Ovu su priču potvrdili i pojedini svjedoci, prenosi “El Espectador“.

Novac “važniji” od sina

Policija je odmah pokrenula ogromnu akciju u cijelom gradu u potrazi za djetetom, a informacija o nestanku je objavljena u svim mogućim kolumbijskim medijima. Policijski napori su na kraju dali neočekivan rezultat. Naime, samo nekoliko sati nakon navodne otmice, žena je pozvala policiju i saopštila da je jedan 17-godišnjak doveo njenog nestalog sina kući.

Policija je utvrdila da je tinejdžer zapravo poznanik majke navodno otetog djeteta. Policiji je ispričao da ga je žena zamolila da nekoliko dana brine o njenom dvogodišnjem sinu, jer je morala napustiti grad kako bi riješila hitan problem.

Žena nije otišla nikuda, ali je u međuvremenu kontaktirala dječakovog oca rekavši mu da otmičari traže 15.000 dolara kao otkupninu. Odmah je uhapšena, a policija sada istražuje nekoliko osoba umiješanih u slučaj kako bi utvrdila koliko su znali o planovima majke. Dijete je u međuvremenu dodijeljeno ocu na staranje.

Vezane vijesti

Italijanska policija zaplijenila 141 milion eura od Putinovog arhitekte

Italijanska porezna policija zaplijenila je imovinu vrijednu 141 milion eura od arhitekte koji je projektovao raskošnu crnomorsku palatu…

Kao u “Nadrealistima”: Ruski službenik za mobilizaciju ulazi u zgradu kroz prozor

Novi video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje ruskog službenika za mobilizaciju kako ulazi kroz prozor stambenog…

Ovako izgleda američka “kiša smrti” u Ukrajini

Ako neko pita za najmoćnije i najstrašnije oružje trenutno u arsenalu Oružanih snaga Ukrajine, sa sigurnošću se može…
Total
0
Share