“Međunarodni sud pokleknuo pod prekomorskim gospodarom”

Ramzan Kadirov @telegram.org

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu prokomentarisao je naloge za hapšenje koje je raspisao Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu, čiju nadležnost Moskva ne priznaje, za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i Marije Lvove-Belove, komesarke za prava djeteta pri predsjedniku Ruske Federacije.

U saopštenju suda navodi se da su ove osobe umiješane u ratne zločine, koji se sastoje od ilegalne deportacije i premještanja stanovništva, posebno djece, “sa okupiranih teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju”.

Spašavanje djece

“Međunarodni sud je pokazao da nema nezavisan status, već je spretno pokleknuo pod prekomorskim gospodarom, u žurbi da izvrši njegove komande”, piše u službenoj objavi šefa Čečenije.

Kadirov je dodao da su predstavnici suda u žurbi i neuspješno formulisali razlog hapšenja. Prema riječima zvaničnika, sud je klasificirao spašavanje djece kao deportaciju.

Podsjetimo, odluke MKS-a ne priznaju SAD, Kina, Indija, Izrael i Iran, a Rusija se 2016. godine povukla iz Međunarodnog krivičnog suda zbog situacije sa Krimom.

Vezane vijesti

Putin oživljava “majku heroinu”, Staljinov izum iz Drugog svjetskog rata

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u ponedjeljak dekret kojim se ženama koje su rodile i odgojile desetoro…

Oružane snage Ukrajine krenule u kontraofanzivu na Novu Kahovku

Upravo kako je portal Danas.ba objavio analizu prije dva dana, Oružane snage Ukrajine najvjerovatnije su odlučile krenuti u…

Pogledajte kako je biciklista “preživio” lansiranje “HIMARS” raketa

Rat u Ukrajini i dalje traje nesmanjenom žestinom, a u toku je i dugo očekivana kontraofanziva snaga iz…
Total
0
Share