Medvedev ponovo prijeti: “Ima i EU nuklearnih elektrana, mogu se i tamo desiti nesreće”

Dmitrij Medvedev @Twitter

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev uputio je u petak prikrivenu prijetnju zapadnim saveznicima Ukrajine, koji su optužili Rusiju da stvara rizik od nuklearne katastrofe stacioniranjem snaga oko ukrajinske elektrane Zaporožje, prenosi “Reuters”.

Ukrajina je optužila Rusiju da je pucala na ukrajinske gradove u blizini elektrane znajući da ukrajinske snage ne mogu rizikovati da uzvrate. Kijev kaže da je Moskva sama bombardovala to područje.

“Slučajno!?”

Kijev i njegovi saveznici kažu da je to Rusija. Očigledno, to je 100% besmislica, čak i za glupu rusofobičnu javnost“, napisao je Medvedev, trenutno potpredsjednik Vijeća sigurnosti Rusije, na svom Telegram kanalu.

Kažu da se to dešava slučajno, kao “nismo to mislili”, nastavio je.

Novi Černobil

“Čini se da su ulizice u Kijevu i njihovi zapadni pokrovitelji spremni da orkestriraju novi Černobil. Rakete i granate padaju sve bliže i bliže reaktoru nuklearne elektrane Zaporožje“, rekao je Medvedev u objavi.

“Šta da kažem? Ne zaboravimo da i Evropska unija ima nuklearne elektrane. I tu se mogu desiti nesreće“, poručio je na kraju Medvedev.

Vezane vijesti

Ukrajinci uhvatili pilota oborenog ruskog aviona “Su-25”

Jedan ruski vojni pilot nije uspio izbjeći protivavionsku vatru, jer su njegov avion “Su-25” rano jutros oborili pripadnici…

Ukrajinci pokazali rezultate ruskog napada na oružje koje su dobili sa Zapada

Ukrajinski vojnici snimili su efekte ruskog kontranapada na njihov vatreni položaj sa kojeg su pucali na neprijateljske snage…

Ukrajinci snimili ruske krstareće rakete koje su uništile aerodrom u Viniti

Rusija je navodno koristila krstareće rakete “Kalibr” da napadne aerodrom u gradu Vinita, koji se nalazi oko 200…
Total
1
Share