Meso u Turskoj postalo luksuzna roba

Meso u prodaji @unsplash.com

Situacija u Turskoj postaje svakim danom sve teža i teža usljed pada vrijednosti domaće valute, kao i vrtoglavog rasta inflacije.

Koliko je situacija kritična govore i infomacije da se “prodaja na veliko“, između velikih kompanija, vrši isključivo u eurima i dolarima.

Turci su u očaju, jer su osnovne životne stvari postale preskupe, meso je postalo luksuz za siromašne građane, a trgovci su otišli tako daleko da su počeli prodavati kosti u mesnicama.

Kamatne stope i inflacija

Za godinu dana građani Turske izgubili su čak 68% svoje ušteđevine zbog devalvacije turske lire. Uprkos takvoj situaciji, predsjednik Recep Tayyip Erdogan insistira na sopstvenoj matemaŧici, navodeći da su za sve krive kamatne stope.

Pred benzinskim pumpama se sŧvaraju kilometarski redovi, a samo tokom jednog dana u novembru cijena pogonskih goriva u Turskoj je porasla za 10%.

Vezane vijesti

Ruska vojska protjerana iz Nikolajeva, povlače se prema Hersonu

Oružane snage Ukrajine danas su potpuno izbacile neprijateljske ruske okupacione trupe iz Nikolajeva na jugu države. Ovu je…

Azerbejdžanci koriste dronove “Bayraktar” potpuno drugačije od Ukrajinaca

Video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje nove napade poznatih turskih dronova “Bayraktar TB2”, ovoga puta azerbejdžanskih…

Prvi ruski tenk “Terminator” uništen u istočnoj Ukrajini

Nakon što su ruske snage krenule u još jednu kontraofanzivu na frontu u istočnoj Ukrajini, na društvenim mrežama…
Total
1
Share