Meso u Turskoj postalo luksuzna roba

Meso u prodaji @unsplash.com

Situacija u Turskoj postaje svakim danom sve teža i teža usljed pada vrijednosti domaće valute, kao i vrtoglavog rasta inflacije.

Koliko je situacija kritična govore i infomacije da se “prodaja na veliko“, između velikih kompanija, vrši isključivo u eurima i dolarima.

Turci su u očaju, jer su osnovne životne stvari postale preskupe, meso je postalo luksuz za siromašne građane, a trgovci su otišli tako daleko da su počeli prodavati kosti u mesnicama.

Kamatne stope i inflacija

Za godinu dana građani Turske izgubili su čak 68% svoje ušteđevine zbog devalvacije turske lire. Uprkos takvoj situaciji, predsjednik Recep Tayyip Erdogan insistira na sopstvenoj matemaŧici, navodeći da su za sve krive kamatne stope.

Pred benzinskim pumpama se sŧvaraju kilometarski redovi, a samo tokom jednog dana u novembru cijena pogonskih goriva u Turskoj je porasla za 10%.

Vezane vijesti

Snimak iz kokpita: Ukrajinski avion “Su-25” na borbenom zadatku

Na internetu se danas pojavio video snimak na kome se može vidjeti dio standardnih zadataka pilota ukrajinskog borbenog…

Ukrajinci onesposobili sve mostove, Rusi se u Hersonu snabdijevaju skelom!

Sposobnost Rusa da izdrže ukrajinsku kontraofanzivu u Hersonskoj oblasti određena je rezervama snabdijevanja koje su do sada uspjeli…

“Uništićemo i mobilisane Ruse”

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Valerij Zalužni rekao je da će Rusi koji budu krenuli da se bore u Ukrajinu,…
Total
0
Share