Mike Pompeo, jesi li to ti?

Mike Popmeo, “prije i poslije” @Twitter

Amerika ne vidi manje Mikea Pompea jer je Trumpova administracija napustila Bijelu kuću, također ga vidi manje jer ga je bukvalno manje, našalio se “New York Post” sa bivšim direktorom CIA-e.

Naime, bivši državni sekretar u administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa smršao je nevjerovatan 41 kilogram, te ovaj 58-godišnjak sada izgleda neprepoznatljivo.

Životna bitka s kilogramima

Dana 14. juna 2021. godine, prema pompeovim riječima, stao je na vagu i otkrio da ga samo nekoliko funti (1lb=0,45 kg) dijeli od vrijednosti od 300 – što je ekvivalentno težini od 136 kilograma. Sutradan, nakon što je ustao, rekao je supruzi “danas je taj dan“. Zatim je odmah počeo da trenira, te je počeo da se “hrani ispravno”, nakon čega je vidno izgubio na težini.

Pompeo je uložio u opremanje privatne teretane u svom podrumu, te je počeo sa vježbama, navodeći da “nije bilo ničeg naučnog iza toga, trenera, ili savjeta o ishrani, bio sam samo ja“.

“Mislili su da sam bolestan”

“Istina je da je gubitak kilograma za mene bila doživotna borba“, kazao je Pompeo, dodajući da je “izbacio” iz svog života čizburgere i slatkiše koji su uvijek bili “tu negdje blizu njega“.

Koliko je gojaznost postala normalna pojava u SAD govore i komentari koje je Pompeo dobio nakon što je smršao. Mnogi su nagađali da vjerovatno ima zdravstvenih problema sa grlom ili čak da ima rak.

Vezane vijesti

Ukrajinci pokrenuli neočekivanu kontraofanzivu kod Bahmuta

U pozadini informacije da su Oružane snage Ukrajine poslale još najmanje jedan bataljon svojih jedinica u Bahmut, ukrajinska…

Ukrajinska vojska pokazala pogodak iz “Javelina”

Ukrajinski vojnici nastavljaju uspješnu borbu protiv ruskih okupacionih snaga. U noći na 4. april, 5. rezervni bataljon 28.…

Ruske trupe u nekim oblastima Kijeva odbačene i do 70 kilometara

Vojska Ruske Federacije u blizini Kijeva je na nekim područjima u posljednjih nekoliko dana odbačena i do 70…
Total
1
Share