“Moderna” razvija vakcinu protiv “Omikron” mutacije virusa korona

Moderna vakcine protiv virusa korona @pixabay.com

Iz farmaceutske kompanije “Moderna” danas je pristiglo zvanično saopštenje za medije koje bi dobrim dijelom trebalo “umiriti pažnju svjetske javnosti”.

“Kompanija ‘Moderna‘ će vrlo brzo razviti testnu vakcinu kao dodatnu dozu protiv ‘Omikron‘ varijante virusa korona”, navodi se u današnjem saopštenju iz američke farmaceuŧske kompanije.

“Svaka odobrena doza vakcine protiv virusa korona jedina je trenutno dostupna strategija za jačanje ljudskog imuniteta”, dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, još jedna američka farmaceuŧska kompanija, “BioNTech” već je najavila kako testira vakcinu protiv novog soja označenog kao “B.1.1.529”.

Nova uzbuna u svijetu

“Kompanije ‘Pfizer’ i ‘BioNTech’ su prije nekoliko mjeseci preduzele akciju kako bi, kada to bude potrebno, veoma brzo mogli prilagoditi mRNA vakcinu u roku od šest sedmica i poslaŧi prve serije u roku od 100 dana u slučaju pojave novog soja”, prenio je nedavno “Financial. Times”.

Nova varijansta virusa korona, naziva “Omikron”, izazvala je uznemirenost mnogobrojnih država svijeta, te je EU već uvela zabranu letova iz Južne Afrike, a tome u se pridružile i još neke države svijeŧa.

Vezane vijesti

Bjeloruske mrtvačnice punih leševa ruskih vojnika, video snimci prikazuju stotine ranjenika

Na društvenim mrežama u Bjelorusiji i Ukrajini pojavili su se video-snimci na kojima se vidi kako se desetine,…

Tragedija: 14-godišnjak upucao osmogodišnjeg brata

Dječak, kome je tek 14 godina, uhapšen je danas pod optužbom da je ubio osmogodišnjeg brata. Kako navode…

Rusi bježe od eksplozija, dugački redovi na željezničkoj stanici u Simferopolju

Dugi redovi ljudi koji žele da napuste Krim nakon serije eksplozija formirali su se na željezničkoj stanici u…
Total
5
Share