“Moderna” razvija vakcinu protiv “Omikron” mutacije virusa korona

Moderna vakcine protiv virusa korona @pixabay.com

Iz farmaceutske kompanije “Moderna” danas je pristiglo zvanično saopštenje za medije koje bi dobrim dijelom trebalo “umiriti pažnju svjetske javnosti”.

“Kompanija ‘Moderna‘ će vrlo brzo razviti testnu vakcinu kao dodatnu dozu protiv ‘Omikron‘ varijante virusa korona”, navodi se u današnjem saopštenju iz američke farmaceuŧske kompanije.

“Svaka odobrena doza vakcine protiv virusa korona jedina je trenutno dostupna strategija za jačanje ljudskog imuniteta”, dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, još jedna američka farmaceuŧska kompanija, “BioNTech” već je najavila kako testira vakcinu protiv novog soja označenog kao “B.1.1.529”.

Nova uzbuna u svijetu

“Kompanije ‘Pfizer’ i ‘BioNTech’ su prije nekoliko mjeseci preduzele akciju kako bi, kada to bude potrebno, veoma brzo mogli prilagoditi mRNA vakcinu u roku od šest sedmica i poslaŧi prve serije u roku od 100 dana u slučaju pojave novog soja”, prenio je nedavno “Financial. Times”.

Nova varijansta virusa korona, naziva “Omikron”, izazvala je uznemirenost mnogobrojnih država svijeta, te je EU već uvela zabranu letova iz Južne Afrike, a tome u se pridružile i još neke države svijeŧa.

Vezane vijesti

Ekonomski problemi Turske utiču na Erdoganovu popularnost

Niz anketa objavljenih ovog mjeseca pokazuje da mnogi Turci vjeruju da je veća vjerovatnoća da će opozicioni savez…

Pogledajte borbu stranih dobrovoljaca u Severodonjecku

Neki strani dobrovoljci poginuli su boreći se zajedno sa ukrajinskim snagama u bici za Severodonjeck, ali su i…

Prvih 150 stanovnika Mariupolja iz Azovstala stiglo u Zaporožje

Prvih 156 civila, evakuisanih 1. maja sa teritorije fabrike “Azovstal” u Mariupolju, stiglo je danas u 16:40 sati…
Total
5
Share