Most napukao zbog nenormalno niskih temperatura

Pukotina na mostu @Instagram

Nenormalno hladno vrijeme dovelo je do pojave pukotina na Rudnevskom mostu u glavnom gradu ruske pokrajine Primorye, na dalekom Vladivostoku, prenose današnji ruski mediji.

“Zamjenik gradonačelnika i stručnjaci Odjeljenja za puteve u ovom trenutku rade na procjeni štete Rudnevskog mosta u Vladivostoku, na kome se tokom jutra pojavila pukotina, preko širine cijelog kolovoza. Prema procjeni stručnjaka, zbog nenormalno hladnog vremena došlo je do rastakanja dilatacijskih fuga na mostu”, saopšteno je iz gradske uprave.

Kako su saopštili iz kabineta gradonačelnika, saobraćaj na mostu još uvijek nije blokiran. Konačni akcioni plan biće sačinjen kada nadležni dobiju stručno mišljenje graditelja mosta.

Snijeg i vjetar “pogoršali” situaciju

Ranije je u Vladivostoku zabilježena rekordna brzina vjetra u historiji mjerenja – čak 34 m/s. Istovremeno je napadao snijeg visine jednog metra, a nanosi su nastavili “zatrpavati” grad.

Nakon toga, protiv zamjenika načelnika Vladivostoka, pokrenut je upravni spor zbog neažurnog čišćenja gradskih ulica od snijega i leda.

Vezane vijesti

Švedska će 16. maja aplicirati za članstvo u NATO savezu

Švedska i Finska planiraju da apliciraju za članstvo u Sjevernoatlantski savez (NATO) u ponedjeljak, 16. maja, objavio je…

Ukrajinci objavili video uništavanja kolone ruskih tenkova kod Kijeva

Objavljeni snimci pokazuju kako se ruska oklopna vozila zaustavljaju nakon preciznih pogodaka navođenim raketama i granatama. U kijevskoj…

Bjelorusija je ušla u rat: Lukašenkove trupe ulaze u oblast Černihiv

Bjeloruske trupe ušle su u sjevernu ukrajinsku oblast Černihiv, navodi “Državna služba za specijalne komunikacije i zaštitu informacija…
Total
4
Share