Most napukao zbog nenormalno niskih temperatura

Pukotina na mostu @Instagram

Nenormalno hladno vrijeme dovelo je do pojave pukotina na Rudnevskom mostu u glavnom gradu ruske pokrajine Primorye, na dalekom Vladivostoku, prenose današnji ruski mediji.

“Zamjenik gradonačelnika i stručnjaci Odjeljenja za puteve u ovom trenutku rade na procjeni štete Rudnevskog mosta u Vladivostoku, na kome se tokom jutra pojavila pukotina, preko širine cijelog kolovoza. Prema procjeni stručnjaka, zbog nenormalno hladnog vremena došlo je do rastakanja dilatacijskih fuga na mostu”, saopšteno je iz gradske uprave.

Kako su saopštili iz kabineta gradonačelnika, saobraćaj na mostu još uvijek nije blokiran. Konačni akcioni plan biće sačinjen kada nadležni dobiju stručno mišljenje graditelja mosta.

Snijeg i vjetar “pogoršali” situaciju

Ranije je u Vladivostoku zabilježena rekordna brzina vjetra u historiji mjerenja – čak 34 m/s. Istovremeno je napadao snijeg visine jednog metra, a nanosi su nastavili “zatrpavati” grad.

Nakon toga, protiv zamjenika načelnika Vladivostoka, pokrenut je upravni spor zbog neažurnog čišćenja gradskih ulica od snijega i leda.

Komentariši
Vezane vijesti

Gdje se Putin sakrio: “Nije u Kremlju, pobjegao je od mobilizacije”

Dok je Rusija “bojno polje” između vojske i porodica mladića pozvanih na mobilizaciju, Vladimir Putin je skriven od…

Trump obećao da će “vratiti” Bijelu kuću 2024. godine

Bivši američki predsjednik Donald Trump obećao je svojim republikanskim pristalicama da će do 2024. godine povratiti kontrolu nad…

Ruske snage iskopale ogroman rov dužine “od Sarajeva do Zenice”

Mega jarak dužine preko 70 kilometara otkriven je na ukrajinskoj teritoriji regije Zaporožje, čiji se dio trenutno se…
Total
0
Share