Most napukao zbog nenormalno niskih temperatura

Pukotina na mostu @Instagram

Nenormalno hladno vrijeme dovelo je do pojave pukotina na Rudnevskom mostu u glavnom gradu ruske pokrajine Primorye, na dalekom Vladivostoku, prenose današnji ruski mediji.

“Zamjenik gradonačelnika i stručnjaci Odjeljenja za puteve u ovom trenutku rade na procjeni štete Rudnevskog mosta u Vladivostoku, na kome se tokom jutra pojavila pukotina, preko širine cijelog kolovoza. Prema procjeni stručnjaka, zbog nenormalno hladnog vremena došlo je do rastakanja dilatacijskih fuga na mostu”, saopšteno je iz gradske uprave.

Kako su saopštili iz kabineta gradonačelnika, saobraćaj na mostu još uvijek nije blokiran. Konačni akcioni plan biće sačinjen kada nadležni dobiju stručno mišljenje graditelja mosta.

Snijeg i vjetar “pogoršali” situaciju

Ranije je u Vladivostoku zabilježena rekordna brzina vjetra u historiji mjerenja – čak 34 m/s. Istovremeno je napadao snijeg visine jednog metra, a nanosi su nastavili “zatrpavati” grad.

Nakon toga, protiv zamjenika načelnika Vladivostoka, pokrenut je upravni spor zbog neažurnog čišćenja gradskih ulica od snijega i leda.

Vezane vijesti

“Leopard 1” protiv ruskih tenkova “T-90” ne može učiniti ništa!?

Ukrajinski vojni i politički komentator Oleksandr Kovalenko iznenađujuće je objasnio zašto se protivi transferu tenkova “Leopard 1” u…

“Tuku po našoj kući”: Rusko granatiranje ukrajinskih sela u Donbasu

Jedna je Ukrajinka snimila granatiranje, od strane ruskih snaga, njenog sela Novolugansk u Donjeckoj oblasti, a snimak je…

“Ravno samoubistvu”: Putin naredio ruskim generalima novi pokušaj zauzimanja Kijeva”

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od Ministarstva odbrane da pripremi plan za veliku ofanzivu na Ukrajinu, uključujući…
Total
4
Share