Most napukao zbog nenormalno niskih temperatura

Pukotina na mostu @Instagram

Nenormalno hladno vrijeme dovelo je do pojave pukotina na Rudnevskom mostu u glavnom gradu ruske pokrajine Primorye, na dalekom Vladivostoku, prenose današnji ruski mediji.

“Zamjenik gradonačelnika i stručnjaci Odjeljenja za puteve u ovom trenutku rade na procjeni štete Rudnevskog mosta u Vladivostoku, na kome se tokom jutra pojavila pukotina, preko širine cijelog kolovoza. Prema procjeni stručnjaka, zbog nenormalno hladnog vremena došlo je do rastakanja dilatacijskih fuga na mostu”, saopšteno je iz gradske uprave.

Kako su saopštili iz kabineta gradonačelnika, saobraćaj na mostu još uvijek nije blokiran. Konačni akcioni plan biće sačinjen kada nadležni dobiju stručno mišljenje graditelja mosta.

Snijeg i vjetar “pogoršali” situaciju

Ranije je u Vladivostoku zabilježena rekordna brzina vjetra u historiji mjerenja – čak 34 m/s. Istovremeno je napadao snijeg visine jednog metra, a nanosi su nastavili “zatrpavati” grad.

Nakon toga, protiv zamjenika načelnika Vladivostoka, pokrenut je upravni spor zbog neažurnog čišćenja gradskih ulica od snijega i leda.

Vezane vijesti

“Kadirovci” zauzeli pogrešnu zgradu gradske vijećnice u Mariupolju

Ramzan Kadirov i njegovi “čečenski borci” objavili su sinoć da su zauzeli glavnu administrativnu zgradu u opkoljenom ukrajinskom gradu…

Ukrajinci nisu izgubili samo Severodonjeck: Gubitak od 200 kvadratnih kilometara

Ruska vojska zarobila je jučer više od pedeset ukrajinskih vojnika u fabrici Azot u Severodonjecku, izjavio je Rodion…

Novi ukrajinski napad oštetio i “zatvorio” most Antonivsky kod Hersona

Lokalni hersonski mediji objavili su snimak sa mosta Antonivsky, koji pokazuje posljedice noćnih udara Oružanih snaga Ukrajine na…
Total
4
Share