Na aerodromu na Krimu poginulo 60 pilota i 100 tehničara, šteta milijardu dolara

Eksplozija vojne baze na Krimu @Twitter

Anton Geraščenko, zamjenik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, smatra da se obim štete koju je ruskim snagama nanijela eksplozija na poluostrvu Krim može uporediti sa gubitkom krstarice “Moskva”.

“Najmanje 60 pilota i 100 tehničara koji su tamo bili stacionirani poginulo je od posljedica eksplozija na aerodromu Saki na okupiranom Krimu“, izjavio je zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko

Prema njegovim riječima, razmjere štete koju je ruskim snagama nanijela eksplozija na poluostrvu mogu se uporediti sa gubitkom krstarice “Moskva”.

Prve slike krstarice “Moskva” nakon što je pogođena ukrajinskim projektilima

Uništeno 30 borbenih aviona

“Jučerašnja ‘nehotična detonacija municije’ nanijela je štetu ruskoj vojnoj moći na jugu u razmjerima ne manjim, a čak mislim i većim od uništenja krstarice Moskva“, napisao je.

Geraščenko je kazao da su ukrajinski dronovi, koji su ostali neprimjećeni od strane ruske PVO, snimili sljedeće letjelice na aerodromu:

Milijardu dolara štete

Ukupna vrijednost svih aviona koji su se tamo nalazili je više od milijardu dolara, a da bi obnovila svoju vojnu moć, Rusiji će trebati više od godinu i po dana.

VIDEO: Nove slike katastrofe izazvane eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu

“Napraviti 30 novih lovaca-bombardera je godina i po rada za ruske fabrike aviona. A ako je režim sankcija efikasan, onda i više, jer su ruske fabrike aviona koristile dosta zapadnih i tajvanskih elektronskih komponenti“, rekao je Geraščenko.

Podaci: Telegram

Vezane vijesti

Majka prodala bebu za 104 dolara: “Gladni smo i siromašni”

Da ljudske sudbine mogu biti izuzetno teške, pokazuje i primjer jedne afganistanske majke koja je bila prinuđena odreći…

Saharana djevojčice Lize potresla je cijeli svijet

Četvorogodišnja djevojčica Liza, koja je ubijena u ruskom raketnom napadu u ukrajinskoj Vinici, sahranjena je u nedjelju u…

Uprkos prijetnjama komandanata: Separatisti odbijaju da se bore

Rusija ima sve veće probleme u motivisanju separatističkih trupa u Donjecku koje se bore uz moskovsku vojsku, a…
Total
10
Share