“NATO se smije ruskoj vojsci”

Jevgenij Prigožin sa ruskim vojnicima @telegram.org

NATO se, gledajući šta ruska vojska radi u Ukrajini, smije njenim vojnim sposobnostima. Putinov režim ne može ništa da uradi u Ukrajini, izjavio je Andriy Yusov, predstavnik Glavne obavještajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine, navodi agencija “Unian”.

Rat u Ukrajini sa Ruskom Federacijom se nastavlja, ali Rusija je već izgubila svoju glavnu kadrovsku rezervu na našoj teritoriji, rekao je Yusov u emisiji “FreeDom”.

Vojna oprema iz 1950-ih i 1960-ih

“Bivša takozvana ‘druga armija svijeta’ nije uspjela izvesti takozvanu ‘specijalnu vojnu operaciju’ u predviđenom vremenskom okviru. Nijedan od postavljenih zadataka nije ostvaren. I danas vidimo ogromne gubitke ruske vojske, glavna ruska kadrovska rezerva danas u Ukrajini je uništena“, rekao je on.

Predstavnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane dodao je da ruska vojska koristi staru vojnu opremu iz 1950-ih i 1960-ih godina govori sama za sebe. “A ako govorimo hipotetički o sukobu sa NATO-om – danas se NATO samo smije ruskoj vojsci. Putinov režim u Ukrajini ne može ništa…”, naglasio je Yusov.

Prema Kijevu, od početka rata punih razmjera na ukrajinskom tlu likvidirano je skoro 255 hiljada ruskih vojnika.

Vezane vijesti

Ruski ekspert: “Raspad BiH je neisplativ za Rusiju iz namanje dva razloga”

Pavel Kandel, šef sektora za etnopolitičke sukobe “Ruske akademije nauka” rekao je da Rusija ekonomski i politički podržava…

Ruska vojska se povukla iz grada Nova Kahovka u oblasti Herson?

Ruske snage povukle su se u četvrtak iz grada Nova Kahovka, koji se nalazi na istočnoj obali rijeke…

Ruski oficir: “Svuda su tenkovi sa krstovima, Poljaci su ovdje kao kod kuće”

Jedan je ruski oficir dao intervju za tamošnje medije navodeći da ih ukrajinski vojnici napadaju iz Novoselivke i…
Total
0
Share