Nedavno rođena Johnsonova kćerka teško se razboljela od COVID-19

Kćerka Borisa Johnsona @Instagram/carrielbjohnson

Rođena u decembru 2021. godine, kćerka britanskog premijera Borisa Johnsona teško je podnijela virusa korona, ali se sada uspješno oporavlja, pišu današnji britanski mediji.

Prema istim zvorima, beba je bila “prilično teško” pogođena s bolešću koju izaziva virus COVID-19, te je zbog bolesti kćerke Romy, premijer čak bio otkazao posjetu Lancashireu.

U međuvremenu, “Downing Street” je samo objavio da je “član porodice bio pozitivan na COVID-19“, ne precizirajući o kome se tačno radilo. Premijer se nekoliko dana nije pojavljivao u javnosti nakon što je njegova porodica bila pozitivna na COVID-19.

Zaraza u porodici

Jedan od njegovih predstavnika je rekao da će Johnson, slijedeći preporuke, ograničiti kontakte i nastaviti sastanke na daljinu.

I sam Boris Johonson se zarazio sa COVID-19 još 2020. godine, upravo u vrijeme kada je njegova partnerica Carrie Symonds bila trudna i također pozitivna na virus korona.

Vezane vijesti

Ruske trupe četiri kilometra od najveće nuklearne elektrane u Evropi

Oružane snage Ruske Federacije približile su se na 4 kilometra nuklearnoj elektrani kod Zaporožja, najvećoj u Evropi, koja…

U Kijevu će početi sa radom prodavnice i javni prevoz

Prodavnice prehrambenih proizvoda i javni prevoz počeće sa radom u Kijevu od 8 sati jutros, saopštila je kijevska…

Ukrajinci napreduju i poručuju – “Herson izdrži, blizu smo!”

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da na jugu Ukrajine Oružane snage kreću u kontraofanzivu, a upravo je…
Total
11
Share