“Odmah eliminisati vanjske pokušaje vođenja procesa u BiH”

Sergej Lavrov @YouTube

Bosna i Hercegovina je suverena država, pokušaji izvana da se vode procesi u ovoj zemlji su nedopustivi i odmah se moraju eliminisati.

Riječi su ovo ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova izrečenih na konferenciji za novinare u utorak nakon razgovora sa sministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Biserom Turković, prenose ruski mediji.

“Uvjereni smo da je Bosna i Hercegovina suverena država, u kojoj treba u potpunosti poštovati temelje postavljene Dejtonskim sporazumom, i naravno, vanjske pokušaje da se vode procesi u ovoj suverenoj zemlji smatramo nedopustivim, i treba ih odmah eliminisati“, kazao je ministar Lavrov.

“Kada je riječ o situaciji u BiH, današnji susret s ministrom Lavrovim dolazi u vrlo važnom trenutku za BiH i Zapadni Balkan. Upoznala sam ministra o našem viđenju situacije, te naglasila da su građani sve više uplašeni, posebno nakon usvojenih zaključaka NSRS-a“, kazala je ministrica Turković, navodeći na kraju da današnje razgovore smatra krupnim doprinosom za poboljšanje odnosa BiH i Rusije.

Vezane vijesti

Ukrajinci oslobodili 30 naselja, Rusi potisnuti 70 km od Kijeva

Ukrajinske odbrambene snage u proteklih su nekoliko dana oslobodile više od 30 naselja u široj Kijevskoj oblasti. Na…

Ukrajinci fenomenalno deminirali put i krenuli u napad

Kako navode ukrajinski mediji, 15. Glavna uprava vojne kontraobavještajne službe prva je u Ukrajini koristila udarne bespilotne letjelice…

Ukrajinci “ispunili želju” francuskim novinarima i pucali po ruskim položajima

Francuske samohodne haubice “Caesar” (Cezar) u službi Oružanih snaga Ukrajine zadovoljile su Francuze rezultatima svog rada. Komanda Oružanih…
Total
1
Share