“Odmah eliminisati vanjske pokušaje vođenja procesa u BiH”

Sergej Lavrov @YouTube

Bosna i Hercegovina je suverena država, pokušaji izvana da se vode procesi u ovoj zemlji su nedopustivi i odmah se moraju eliminisati.

Riječi su ovo ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova izrečenih na konferenciji za novinare u utorak nakon razgovora sa sministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Biserom Turković, prenose ruski mediji.

“Uvjereni smo da je Bosna i Hercegovina suverena država, u kojoj treba u potpunosti poštovati temelje postavljene Dejtonskim sporazumom, i naravno, vanjske pokušaje da se vode procesi u ovoj suverenoj zemlji smatramo nedopustivim, i treba ih odmah eliminisati“, kazao je ministar Lavrov.

“Kada je riječ o situaciji u BiH, današnji susret s ministrom Lavrovim dolazi u vrlo važnom trenutku za BiH i Zapadni Balkan. Upoznala sam ministra o našem viđenju situacije, te naglasila da su građani sve više uplašeni, posebno nakon usvojenih zaključaka NSRS-a“, kazala je ministrica Turković, navodeći na kraju da današnje razgovore smatra krupnim doprinosom za poboljšanje odnosa BiH i Rusije.

Komentariši
Vezane vijesti

Rusija objavila video napada padobranca na aerodrom u Gostomelu

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je danas nekoliko slika i video snimaka onoga što se čini kao jedan od…

Skandalozna otkrića o tragičnoj željezničkoj nesreći u Grčkoj

Grčki sudovi otvorili su krivični postupak protiv još trojice radnika željeznice zbog nesreće u Tempeu prošlog utorka, u…

U posljednja 24 sata: Više od hiljadu poginulih i 2.500 ranjenih Rusa

Nevjerovatni brojevi nam stižu iz Ukrajine u kojima se navode ogromni gubici ruske vojske, i to samo u…
Total
0
Share