Orban: “Evropska unija će se raspasti, muslimanski imigranti će postati većina”

Viktor Orban @YouTube

Mađarski premijer Viktor Orban ponovo je potvrdio svoju euroskeptičnu i antiimigracionu liniju mišljenja koju je već izrazio u svom poznatom govoru julu mjesecu ove godine.

Orban navodi da bi se eurozona, pa čak i sama Evropska unija, mogli raspasti do 2030. godine, a do 2040. godine muslimanski imigranti će biti većina u francuskim gradovima, što bi se moglo dogoditi i u drugim glavnim gradovima EU, ako “odnos prema ovom problemu bude ponovo precijenjen“.

Rat će potrajati

“Morat ćemo preispitati naše odnose sa ovim glavnim gradovima, jer je diskutabilno kako se neka evropska zemlja može nazvati autohtonom ako su njene evropske nacionalnosti svedene na manjinu od nekoliko opština“, kazao je Orban, prenosi mađarski servis “Radija Slobodna Evropa“.

Prvi čovjek mađarske Vlade također je rekao da će se njegova država i dalje protiviti produženju sankcija EU Rusiji, ocjenjujući da bi rat mogao potrajati do 2030. godine.

Zapad je trebao “pustiti” Ukrajinu

Ukrajina će izgubiti trećinu ili čak polovinu svoje teritorije. Rat je tamo započeo kao lokalni, ali je Zapad intervenisao i učinio ga globalnim, a sada zbog toga Evropa ‘puca sebi u nogu’ sankcijama koje sama nameće“, zaključio je Orban.

Mađarski premijer je sve ove tvrdnje iznio u govoru održanom u Kötcséu 10. septembra. Kötcsé, malo selo u okrugu Šomođ u blizini jezera Balaton, omiljeno je odredište za odmor mnogih mađarskih političara. Sastanak, kojim počinje jesenja politička sezona stranke “Fides”, u osnovi je zatvoren za javnost, ali su novinari “Radija Slobodna Evropa” razgovarali sa pojedinim članovima stranke i uspjeli se informisati o tome šta je lider “Fidesa” rekao 10. septembra.

Vezane vijesti

Erupcija vulkana u Japanu odbacila stijene 2,5 kilometra dalje

Vulkan na glavnom zapadnom japanskom ostrvu Kjušu, zvanom Sakurajima, eruptirao je u nedjelju, saopštila je Japanska meteorološka agencija…

Finski carinici oduzimaju Rusima eure na granici

Finska carina potvrdila je u četvrtak da će konfiskovati eure ruskim turistima koji se vraćaju kući u skladu…

“Najbolje je Ukrajincima, a nama samo po dva džempera”

Oko 70.000 ljudi protestovalo je jučer u centru glavnog grada Češke, Pragu, optužujući češku vladu da više pažnje…
Total
1
Share