Oružane snage Ukrajine se vraćaju u Lisičansk: Rusi napuštaju Lugansk!?

Ruska vojska u Lisičansku @telegram.org

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine na različitim područjima fronta, na istoku države, dovela je do toga da se ukrajinska vojska već sada nalazi na periferiji grada Lisičansk, u oblasti Lugansk.

Detalji neprijateljstava trenutno se ne otkrivaju“, napisao je danas na Telegramu načelnik Luganske regionalne vojne uprave, Serhii Gaidai.

Lisičansk, predivan ukrajinski grad! Oh, biće restauratorskih radova”, dodao je.

Zastava iznad grada

Šef regiona dodao je da su ukrajinski partizani noćas podigli ukrajinsku zastavu iznad Kremenja, dok s druge strane ruski kolaboracionisti masovno napuštaju teritoriju Luganske oblasti.

Podsjetimo, nakon zauzimanja Severodonjecka, ruska vojska je koncentrisala svoje snage na Lisičansk. Okupatori su danima i sedmicama neprestano uništavali grad artiljerijom i avijacijom. Tek 3. jula je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je ukrajinska vojska bila prisiljena napustiti Lisičansk i povući se sa svojih položaja kako bi spasila živote vojnika.

Vezane vijesti

Rusi “zaprepašteni” eksplozijama u vojnoj bazi na Krimu: “To je već previše”

Margarita Simonian, šefica televizijske stanice “Russia Today”, i Olga Skabaeva, jedna od najpoznatijih voditeljica stanice “Rossiya-1”, bile su…

Evo zbog čega Ukrajinci žele “gađati” ruski grad Belgorod

Nakon sedmica relativnog zatišja, oblaci tamnog dima ponovo se uzdižu iznad centra grada Harkova, nakon što su posljednjih…

U selima čak ni 100.000 KM bonusa ne može privući nove doktore

Uglavnom stariji ljudi i premalo medicinskih ordinacija sa kvalitetnim i obrazovanim kadrom – to je realnost u mnogim…
Total
21
Share