Pas je odjednom postao nemiran i lajao je: “Beba je u smeću!”

Majka baca bebu u kontejner @YouTube

Nažalost, ovo nije prvi put da je pas odigrao ključnu ulogu u spašavanju napuštenog novorođenčeta. Podsjetimo, nedavno je u jednom libanonskom gradu pas lutalica “doslovno” izvukao bebu iz smeća i istrčao sa njom na ulicu.

Slično se dogodilo prošle subote u južnom italijanskom gradu Tarantu u pokrajini Puglia. Žena je jednog jutra šetala svoja dva psa kada je jedna od životinja, pitbul, odjednom postala nemirna. Pas je zalajao i krenuo prema kontejnerima koji su bili postavljeni uz trotoar.

“Ubrzo sam čula cviljenje, prvo sam pomislila da je lutka koja imitira dječje zvukove“, kazala je vlasnica psa. “Zatim sam ostavila pse pored drveta i otvarala sam sve vreće koje su bile na zemlji. Našla sam dijete u jednoj od njih i odmah pozvala hitnu pomoć“, dodala je neimenovana žena za “Il Messaggero“.

Majka iz Gruzije

Dječak, koji vjerovatno nije imao više od 24 sata kada je pronađen, odmah je prebačen u lokalnu bolnicu “Santissima Annunziata”. Tamo je utvrđeno da je pupčana vrpca improvizovano prekinuta, ali ne u potpunosti. Osoblje bolnice dječaku je ubrzo dalo ime Lorenzo.

U međuvremenu je identifikovana i majka napuštenog djeteta, a riječ je o mladoj ženi iz Gruzije. Nakon porođaja pomoć je potražila u Hitnoj pomoći jedne bolnice, a tamošnje obezbjeđenje je relativno brzo primijetilo, nakon čega su snimke video nadzora dostavili na raspolaganje policiji. Ubrzo je primljena u istu bolnicu kao i njen sin, ali još uvijek nije jasno zašto je napustila dijete.

Vezane vijesti

Italija proživljava najgoru sušu u posljednjih 70 godina: “Zemlja je postala pustinja”

Ekstremne vrućine i suša gurnule su sjevernu Italiju u katastrofalnu sušu. Stanovnici Pijemonta nisu vidjeli kišu još od…

Rusi ponovo napali ukrajinsku luku na samoj NATO granici

Rusija je u srijedu ujutro napala ukrajinsku luku Izmail na Dunavu, na samoj granici sa Rumunijom, članicom NATO…

Rusija trpi ogromne gubitke u blizini “drugog” Bahmuta

Ruska vojska se posljednjih dana suočila s “ogromnim gubicima” u blizini gradova Avdejevka i Marinka u Donjeckoj oblasti,…
Total
0
Share