Peru potresao snažan zemljotres jačine 7,5 stepeni po Richteru

Zemljotres u Peruu @Twitter

Južnoameričku državu Peru u nedjelju je pogodio zemljotres jačine 7,5 stepeni po Richterovoj skali, a uplašeni stanovnici objavili su na internetu video zapise na kojima se vidi kako se njihovi domovi tresu.

Epicentar potresa nalazio se oko 40 kilometara od grada Barranca u sjevernom dijelu zemlje, saopšŧio je “Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država”.

Do sada nije bilo izvještaja o smrtnim slučajevima ili većim razaranjima uzrokovanih ovom katastrofom, koja se dogodila u rijetko naseljenom području amazonske prašume.

Uplašeni građani

Značajna dubina potresa, oko 100 kilometara, takođe je umanjila uticaj podrhtavanja, ali se potres osjetio i u glavnom gradu Perua, Limi, udaljenom od Barrance skoro 200 kilomeŧara.

Video: Twitter

Uprkos potresu koji je pogodio priobalno područje, nije bilo opasnosti od cunamija, saopštio je “Američki sisŧem upozorenja na cunami”.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Ukrajinski partizani “plaše” ruske okupatore

Ukrajinski gerilci, popularni “partizani”, djeluju na privremeno okupiranim teritorijama. Lijepe letke, prijete okupatorima i podižu duh otpora među…

Putin savjetuje Ruse da piju čaj od vrbe umjesto Coca-Cole: “Zdravije je”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin preporučio je Rusima da gazirano piće Coca-Cola zamijene lokalno proizvedenim čajem od vrbe nakon…

Britanci u šoku: “Nastaviću da se borim za Vladimira Putina”

Kandidatkinja za britansku premijerku, Liz Truss, napravila je nevjerovatan lapsus o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom svog govora…
Total
0
Share