Peru potresao snažan zemljotres jačine 7,5 stepeni po Richteru

Zemljotres u Peruu @Twitter

Južnoameričku državu Peru u nedjelju je pogodio zemljotres jačine 7,5 stepeni po Richterovoj skali, a uplašeni stanovnici objavili su na internetu video zapise na kojima se vidi kako se njihovi domovi tresu.

Epicentar potresa nalazio se oko 40 kilometara od grada Barranca u sjevernom dijelu zemlje, saopšŧio je “Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država”.

Do sada nije bilo izvještaja o smrtnim slučajevima ili većim razaranjima uzrokovanih ovom katastrofom, koja se dogodila u rijetko naseljenom području amazonske prašume.

Uplašeni građani

Značajna dubina potresa, oko 100 kilometara, takođe je umanjila uticaj podrhtavanja, ali se potres osjetio i u glavnom gradu Perua, Limi, udaljenom od Barrance skoro 200 kilomeŧara.

Video: Twitter

Uprkos potresu koji je pogodio priobalno područje, nije bilo opasnosti od cunamija, saopštio je “Američki sisŧem upozorenja na cunami”.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Ukrajinci uništili veliko rusko skladište municije u Donjecku

U regionu Donjecka ukrajinski vojnici uništili su skladište municije ruske vojske. “Novomajorskoje, oblast Donjecka. Dignuto je u vazduh…

“Mi, energetski patuljci iz EU, uvodimo sankcije energetskom gigantu Rusiji”

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas u Beogradu da su antiruske energetske sankcije Evropske unije (EU) “jedinstvene”,…

Ukrajinska vojska se povlači iz gradova regije Lugansk!?

Guverner istočne ukrajinske regije Lugansk, koja je gotovo potpuno pala pod rusku kontrolu, rekao je u petak da…
Total
0
Share