Pet Rusa misteriozno umrlo za 11 dana na gradilištu nuklearne elektrane

Protesti protiv nuklearne tehnologije @unsplash.com

Lokalna policija pokrenula je istragu o misterioznoj smrti petorice Rusa koji su gradili nuklearnu elektranu u provinciji Pabna u Bangladešu. Sumnjivo je i to da su svi umrli u posljednjih 11 dana.

Sve žrtve su radile na izgradnji nuklearne elektrane “Ruppur”. Prema navodima lokalnih medija, prvi je umro 48-godišnji Oleksij Barčenko, 28. januara, u medicinskom centru u blizini grada Ishvarda, gdje je bio na liječenju.

Oleksij Šakirov (40) preminuo je u snu 2. februara, a Pavlo Ščukin (48), koji je radio kao mašinski inženjer, preminuo je 5. februara nakon iznenadne bolesti. Liječen je u istoj bolnici kao i Barčenko.

Ništa nije sumnjivo?

Vasyl Tolmasov, 59, umro je istog dana. Tijelo je pronađeno blizu vrata stana u stambenom kompleksu u kojem žive svi Rusi koji rade u nuklearnoj elektrani. Sljedećeg dana, 6. februara, 45-godišnji Oleksandr Vorotnikov pronađen je mrtav u istom stambenom kompleksu.

Policija je saopštila da obdukcijom mrtvih nije pronađeno ništa sumnjivo. Utvrđeno je da je jedan od Rusa imao srčano oboljenje, a drugi se drogirao. Istraga je u toku.

Vezane vijesti

Kadirov pozvao muslimanske zemlje da zaustave “šejtanove sluge”

Šef Čečenije, Ramzan Kadirov, zamjerio je pojedinim muslimanskim zemljama što ignorišu skrnavljenje Kur’ana, objavio je Kadirov na svom…

Rusija konačno priznala poginule i ranjene u ratu u Ukrajini

Rusko Ministarstvo odbrane danas je, prvi put nakon četiri dana, priznalo žrtve u Ukrajini. U saopštenju koje je…

Nove slike katastrofe izazvane eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu

Nove slike katastrofe izazvane eksplozijama na aerodromu kod Novofedorovke na Krimu objavila je agencija “Nexta” na Twitteru. Rusko…
Total
0
Share