Pijani Čečeni pucali na ruske vojnike: Četiri mrtva i nekoliko ranjenih civila

Čečenski dobrovoljci odlaze u Ukrajinu @YouTube

Pucnjava između grupe pijanih čečenskih plaćenika (tzv. “Kadirovaca”) i ruskih vojnika u okupiranoj oblasti Ukrajine rezultirala je smrću nekoliko Putinovih vojnika, javlja nekoliko Telegram kanala, pozivajući se na Petra Andriushchenka, savjetnika gradonačelnika Mariupolja u egzilu.

Incident se navodno dogodio u petak, u selu Urzuf, koje se nalazi oko 50 kilometara jugozapadno od grada Mariupolja, u oblasti koju kontroliše ruska vojska.

“U okupiranom selu Urzuf došlo je do razmjene vatre između Kadirovaca i ruske vojske. Ubijena su četiri vojnika”, prenosi Twitter kanal “Nexta“, citirajući ukrajinskog savjetnika gradonačelnika Mariupolja.

Video: Twitter

Ranjeni civili

Prema istom izvoru, Kadirovi Čečeni, za koje se navodi da su bili pijani, počeli su pucati na ruske vojnike, a razlog sukoba nije poznat. Usljed incidenta četiri ruska vojnika su poginula, ali su ranjeni i mnogi civili.

Podsjetimo, tenzije između različitih paravojnih snaga koje je Rusija poslala u Ukrajinu nisu neuobičajene. Tokom ruske invazije na Ukrajinu došlo je do brojnih sukoba, manje ili više žestokih, između “Wagner” trupa i ruskih vojnika ili između Kadirovljevih Čečena i Prigožinovih plaćenika.

Vezane vijesti

“Budite sigurni, Amerikancima ovo nećemo oprostiti”

SAD nisu izdale vize ruskim “novinarima” koji su trebali da prate delegaciju Ruske Federacije u Generalnoj skupštini UN-a…

Rusija je izvršila napad samo 200 metara od granice NATO države

Čini se da je Rusija izvela napad dronovim tik pored granice države članice NATO saveza. Snažna eksplozija potresla…

Rusi trpe velike gubitke u Severodonjecku: “Prestali su da se bore, imaju stotine mrtvih”

Ruske trupe su prestale da se bore u Severodonjecku i počele su granatirati grad iz aviona i artiljerije,…
Total
0
Share