Pokušaj Erdoganovog ubistva automobilom bombom!?

Recep Tayyip Erdogan @YouTube

Na skupu na kojem je učestvovao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, na samom jugoistoku zemlje, otkrivena je bomba s daljinskim aktiviranjem.

Prema pisanju lista “Cumhuriyet“, ispod policijskog automobila nalazila se bomba na daljinsko upravljanje.

Kako navodi tiražni turski dnevni list, bomba je uspješno neutralizovana u posljednjem trenutku, neposredno pred govor turskog predsjednika.

Ranije je objavljeno da je Erdogan potpisao dekret o promjeni izvoznog brenda Turske, te će se od sada svi turski proizvodi proizvoditi pod imenom Türkiye (izvorni naziv države na turskom mjeziku).

Made in Türkiye

U uredbi se ističe da je ova odluka “sljedeći sveobuhvatan korak, koji odražava bogatu kulturu i nasljeđe zemlje“. Novi naziv ima za cilj da potvrdi dobru vjeru turskih izvoznika. Istovremeno se ističe da pojam “Türkiye” u potpunosti odražava kulturu i vrijednosti turskog naroda.

Tako će sada svi proizvodi iz Turske biti isporučeni u druge zemlje pod jedinstvenim brendom “Made in Türkiye” (proizvedeno u Turskoj). a isti termin će se također koristiti i u prepisci sa stranim državama i organizacijama.

Vezane vijesti

Uzeo zaposlene u banci za taoce jer mu ne daju novac sa računa

Naoružani muškarac uzeo je u četvrtak za taoce zaposlene u jednoj banci u Bejrutu, tražeći povrat novca koji…

Ptice masovno umiru na okupiranom Krimu?

Na okupiranom ukrajinskom poluostrvu Krim, u blizini luke Sevastopolj, došlo je do masovne iznenadne smrti morskih ptica zbog…

Putin jučer “priznao” genocid u BiH, danas “priznao” i Kosovo

Nakon što je jučer ruski predsjednik upoređivao Bosnu i Hercegovinu (BiH) s Ukrajinom, odnosno da se trenutno u…
Total
6
Share