Pokušaj Erdoganovog ubistva automobilom bombom!?

Recep Tayyip Erdogan @YouTube

Na skupu na kojem je učestvovao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, na samom jugoistoku zemlje, otkrivena je bomba s daljinskim aktiviranjem.

Prema pisanju lista “Cumhuriyet“, ispod policijskog automobila nalazila se bomba na daljinsko upravljanje.

Kako navodi tiražni turski dnevni list, bomba je uspješno neutralizovana u posljednjem trenutku, neposredno pred govor turskog predsjednika.

Ranije je objavljeno da je Erdogan potpisao dekret o promjeni izvoznog brenda Turske, te će se od sada svi turski proizvodi proizvoditi pod imenom Türkiye (izvorni naziv države na turskom mjeziku).

Made in Türkiye

U uredbi se ističe da je ova odluka “sljedeći sveobuhvatan korak, koji odražava bogatu kulturu i nasljeđe zemlje“. Novi naziv ima za cilj da potvrdi dobru vjeru turskih izvoznika. Istovremeno se ističe da pojam “Türkiye” u potpunosti odražava kulturu i vrijednosti turskog naroda.

Tako će sada svi proizvodi iz Turske biti isporučeni u druge zemlje pod jedinstvenim brendom “Made in Türkiye” (proizvedeno u Turskoj). a isti termin će se također koristiti i u prepisci sa stranim državama i organizacijama.

Vezane vijesti

Amerikanci dali informacije o krstarici “Moskva”, ali nisu znali da će je Ukrajinci potopiti

Pentagon poriče da su Sjedinjene Američke Države (SAD) dostavile Ukrajini “konkretne informacije o ciljevima” za potapanje ruske raketne…

Čuveni ukrajinski traktori vraćaju se u akciju

Novi video koji je objavljen na društvenim mrežama prikazuje oklopno vozilo ruskih oružanih snaga koje vuče jedan od…

Putinova vojska u potpunom haosu: “Slomi nogu i bićeš poslat u bolnicu”

Ruska vojska nastavlja da se “samoranjava” kako ne bi ratovala sa ukrajinskim vojnicima, navodi se u izvještajima SBU-a.…
Total
6
Share