Popularna dječija čokolada povučena sa polica, otkriveno desetine slučajeva trovanja

Kupovina u supermarketu @freepik.com

Dvije sedmice prije Uskrsa u Evropi je otkriveno na desetine slučajeva salmonele, a sumnje su se odnosile na čokoladne proizvode “Kinder” proizvedene u Belgiji, a povučene iz marketinga od strane proizvođača “Ferrero”, javlja “AFP”.

Ferrero Grupa” saopštila je u utorak da je odlučila da povuče niz “Kinder” proizvoda proizvedenih u njenoj fabrici u Arlonu u Belgiji, a koji su prodavani u Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Irskoj, Njemačkoj i Švedskoj.

U Velikoj Britaniji, zdravstveni zvaničnici objavili su u subotu da su odlučili da povuku određene serije čokoladnih jaja “Kinder Surprise” s tržišta zbog “moguće veze s epidemijom salmonele“, prenosi “BBC“.

Povišena temperatura

Glasnogovornik britanske zdravstvene uprave rekao je u utorak da su u Britaniji identificirana 63 slučaja kontaminacije salmonelom.

Trovanje hranom uzrokovano salmonelom manifestira se gastrointestinalnim poremećajima koji su često praćeni povišenom temperaturom u prvih 48 sati konzumiranja.

Vezane vijesti

Sudar vozova u blizini Barcelone, ima mrtvih i mnogo povrijeđenih

Jedna osoba je poginula, a devet je teško povrijeđeno u sudaru vozova na željezničkoj stanici u blizini Barcelone…

BiH sve dalje od EU: Osniva li se nova politička zajednica na jugu Evrope

Francuski planovi za novu evropsku političku zajednicu postaju sve konkretniji. Prema riječima zvaničnika EU, šefovi država i vlada…

Ruski vojnici biće sahranjeni u masovnoj grobnici u Bjelorusiji

Rusija planira pokopati leševe svojih vojnika u masovne grobnice u Bjelorusiji, te su po tom pitanju već od…
Total
1
Share