Potpuni haos oko Putina: “Niko mu ne govori istinu”

Vladimir Putin @YouTube

Prema američkim obavještajnim službama, ruski predsjednik Vladimir Putin masovno je prevaren od strane svojih savjetnika u vezi s ratom u Ukrajini.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin je pogrešno informisan o situaciji u Ukrajini“, kazao je Jeremy Fleming, šef britanskog državnog “Centra za informisanje” (GCHQ), navodeći da se Putinovi savjetnici boje da mu kažu istinu, iako u Kremlju moraju biti upoznati sa očiglednim pogrešnim procjenama.

Rusima nedostaje oružje i moral

“Vidjeli smo ruske vojnike kojima nedostaje oružje i moral, odbijaju da izvršavaju naređenja, sabotiraju sopstvenu opremu i čak slučajno obaraju svoje avione“, rekao je Fleming.

Američki Pentagon je još u srijedu saopštio da postoji nepovjerenje između šefa ruske države i njegovih najbližih saradnika.

Istina nije poželjna

Najnovija otkrića obavještajnih službi pokazuju “jasan prekid u protoku tačnih informacija” prema Putinu, rekao je neimenovani američki izvor.

Jedna od Ahilovih peta autokratije jeste da u ovim sistemima nema ljudi koji govore istinu moćnicima ili imaju priliku da kažu istinu moćnicima. I mislim da je to ono što sada vidimo u Rusiji“, kazao je početkom sedmice američki državni sekretar Antony Blinken.

Kremlj je sa žaljenjem i zabrinutošću reagovao na ocjenu američkih obavještajnih zvaničnika da je ruski predsjednik Vladimir Putin pogrešno informisan o vojnoj situaciji u Ukrajini od strane svojih savjetnika.

Vezane vijesti

Masovno povlačenje: Rusi najavili evakuaciju Izjuma, Kupjanska i Velikog Burluka

Okupaciona “vlast” evakuiše stanovništvo iz Izjuma, Kupjanska i Velikog Burluka u oblasti Harkova, vijesti su ruskih medija prenesenih…

Predizborna poruka: “Želim vaše glasove, a ne vaše djevojke”

Italijanski političar Silvio Berlusconi podijelio je video na TikToku koji ima za cilj da privuče podršku mlađih birača…

Penzioner lovačkom puškom oborio ruski borbeni avion

U martu 2022. godine, kada su ruski okupatori neprekidno bombardovali Černihiv, grad na sjeveroistoku Ukrajine, penzioner Valerij Fedorovič…
Total
1
Share