Poznati doktor kidnapovan, mučen i ubijen uprkos plaćanju otkupnine

Mohamed Nader Alemi @linkedin.com

Poznati doktor kidnapovan je i ubijen na sjeveru države, saopštila je u subotu njegova porodica.

Mohamed Nader Alemi oŧet je prije dva mjeseca u gradu Mazar-i-Sharif na sjeveru Afganistana, a njegovi kidnaperi tražili su otkupninu za njegovo oslobađanje, kazao je u izjavi za medije njegov sin Roheen Alemi.

Iako im je porodica na kraju platila čak 350.000 dolara otkupnine, koja je nakon pregovora bila smanjena sa početnih 700.000 dolara, otmičari su na kraju ipak ubili doktora Alemija, ostavljajući njegovo tijelo na ulici, dodao je njegov sin, navodeći da su ih otmičari pozvali na telefon i kazali gdje se nalazi njegovo tijelo.

Moj otac je bio teško mučen, ima znakove povreda po čitavom tijelu“, rekao je vidno uzbuđeni Roheen Alemi.

Otmice dio svakodnevnice

Doktor Alemi je po profesiji bio psihijatar, te je radio za vladinu pokrajinsku bolnicu u Mazar-i-Sharifu. Također je posjedovao i privatnu kliniku, za koju se navodi da je bila prva privatna klinika u tom gradu.

Pod dvadesetogodišnjom upravom od strane Vojske SAD, kriminal u Afganistanu je narastao, uključujući česte otmice zbog oŧkupnine, što je nekoliko vodećih biznismena navelo da pobjegnu iz Afganistana.

Otmice su se nastavile čak i nakon što su talibani 15. augusta preuzeli vlast u Afganistanu, ali sa nešto manjom učesŧalošću.

Vezane vijesti

Američki Senat nazvao Vladimira Putina “ratnim zločincem”

Američki Senat jednoglasno je u utorak usvojio rezoluciju kojom se ruski predsjednik Vladimir Putin naziva ratnim zločincem, što…

Ruske trupe u nekim oblastima Kijeva odbačene i do 70 kilometara

Vojska Ruske Federacije u blizini Kijeva je na nekim područjima u posljednjih nekoliko dana odbačena i do 70…

Policajci pucali na traktor tokom protesta poljoprivrednika

Na demonstracijama farmera na autoputu u blizini Herenvena na sjeveru Holandije, policija je ispalila hice upozorenja, a jedan…
Total
0
Share