Poznati doktor kidnapovan, mučen i ubijen uprkos plaćanju otkupnine

Mohamed Nader Alemi @linkedin.com

Poznati doktor kidnapovan je i ubijen na sjeveru države, saopštila je u subotu njegova porodica.

Mohamed Nader Alemi oŧet je prije dva mjeseca u gradu Mazar-i-Sharif na sjeveru Afganistana, a njegovi kidnaperi tražili su otkupninu za njegovo oslobađanje, kazao je u izjavi za medije njegov sin Roheen Alemi.

Iako im je porodica na kraju platila čak 350.000 dolara otkupnine, koja je nakon pregovora bila smanjena sa početnih 700.000 dolara, otmičari su na kraju ipak ubili doktora Alemija, ostavljajući njegovo tijelo na ulici, dodao je njegov sin, navodeći da su ih otmičari pozvali na telefon i kazali gdje se nalazi njegovo tijelo.

Moj otac je bio teško mučen, ima znakove povreda po čitavom tijelu“, rekao je vidno uzbuđeni Roheen Alemi.

Otmice dio svakodnevnice

Doktor Alemi je po profesiji bio psihijatar, te je radio za vladinu pokrajinsku bolnicu u Mazar-i-Sharifu. Također je posjedovao i privatnu kliniku, za koju se navodi da je bila prva privatna klinika u tom gradu.

Pod dvadesetogodišnjom upravom od strane Vojske SAD, kriminal u Afganistanu je narastao, uključujući česte otmice zbog oŧkupnine, što je nekoliko vodećih biznismena navelo da pobjegnu iz Afganistana.

Otmice su se nastavile čak i nakon što su talibani 15. augusta preuzeli vlast u Afganistanu, ali sa nešto manjom učesŧalošću.

Vezane vijesti

Rusi “hitno” evakuišu svoje porodice sa Krima i južne Ukrajine

Ukrajinski obavještajci izvještavaju da ruski vojnici vrše hitnu evakuaciju njihovih porodica sa Krima i juga Ukrajine, dok službenici…

Tenkovi iz Poljske pomažu Ukrajincima na frontu kod Harkova

Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi kolona poljskih tenkova “T-72M1” u regiji Harkov, gdje…

Ukrajinci u Limanu skinuli ruski natpis sa policijske stanice

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine uklonili su danas natpis ruskih okupatora na policijskoj stanici u gradu Limanu, u Donjeckoj…
Total
0
Share