Predizborna poruka: “Želim vaše glasove, a ne vaše djevojke”

Izborni proces @freepik.com

Italijanski političar Silvio Berlusconi podijelio je video na TikToku koji ima za cilj da privuče podršku mlađih birača na izborima koji će se održati kasnije ovog mjeseca, prenosi “dpa”.

Na snimku se bivši premijer obraća svima “koji imaju više od 18 godina”.

“Glasaj 25. septembra”

“Šta želim od tebe? Da me upoznaš sa svojom djevojkom? Ne! Želim da 25. septembra odeš i glasaš za Forza Italia (Naprijed Italiju)“, poručuje Berlusconi u video poruci.

Ovaj 85-godišnji bivši premijer bio je istaknuta ličnost u italijanskoj politici više od dvije i po decenije, a njegovo ime je povezano sa nizom skandala visokog profila.

“Mačo” ponašanje

Prije nekoliko godina suđeno mu je pod optužbom za zloupotrebu položaja i podsticanje maloljetnika na prostituciju. Optužbe su se odnosile na njegove bunga-bunga” zabave sa mladim ženama.

Kritičari bivšeg premijera optužuju ga za se*sizam i ponižavajući tretman prema Italijankama zbog njegovog “mačo” ponašanja.

Vezane vijesti

“Pitanje pristupanja Srbije vojnom savezu sa Rusijom nije na dnevnom redu”

Pres sekretar predsjednika Rusije, Dmitrij Peskov, rekao je da pitanje mogućeg ulaska Srbije u Organizaciju ugovora o kolektivnoj…

Ukrajinci ponosno pokazali kolonu tenkova “T-72M1” isporučenih iz Poljske

Novi video koji je podijelila ukrajinska vojska prikazuje kolonu tenkova “T-72M1” koje su donirale Poljska i druge države…

Ukrajinci oslobodili pet naselja u regiji Zaporožje

U oblasti Zaporožja, na jugoistoku Ukrajine, od ruske su okupacije oslobođena naselja Zatyshshya, Malinovka, Vesele, Zeleny Gai i…
Total
1
Share