Predsjednik Češke “iz kaveza” imenovao novog premijera

Češki predsjednik Miloš Zeman “u kavezu” @YouTube

Češki predsjednik Miloš Zeman imenovao je danas predsjednika ODS-a Petra Fialu za novog premijera, a sve je uživo prenosila državna televizija.

Međutim, ono što je najviše fasciniralo javnost jeste “kavez” u kome se nalazio predsjednik Zeman, koji je od četvrŧka pozitivan na korona virus.

Ceremonija je održana u prostoriji sa dva ulaza. Na jedna vrata su postavljena tri privremena zida od pleksiglasa i drvenih dasaka, što je praktično stvorilo “kavez” iz koga je Zeman bio u mogućnosti komunicirati s javnošću i budućim premijerom Fialom.

Prema važećim češkim propisima, predsjednik Zeman je trebao biti u izolaciji 14 dana, ali je glavna epidemiologinja Pavla Svrčinova odlučila da se “osoba iz izolacije, u ovom slučaju predsjednik države, može kroz providni zid susresŧi sa drugim osobama”, osim sa bolničarima ili ljudima sa kojima živi.

Ultraljubičastim svjetlom protiv virusa

Zeman je u “kavez” dovezen u invalidskim kolicima, dok su svi prisutni u prostoriji imali FFP3 zažtitne maske. Nakon obećanja Fiale, šef države mu je u kraŧkom govoru “od srca” čestitao imenovanje za premijera.

Predsjednik Češke je u subotu potpisao dekret o imenovanju novog premijera, koji je zaŧim ozračen ultraljubičastim svjetlom, koje je trebalo uništiti sve čestice virusa korona.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Rusi tokom napada onesposobili vlastite tenkove

Na video snimku objavljenom jučer na društvenim mrežama prikazana su dva moderna tenka ruske vojske koja su očito…

“Putinu ponestaje raketnih projektila… Izgubiće rat”

Sekretar Vijeća za sigurnost i nacionalnu odbranu Ukrajine, Aleksej Danilov, kazao je danas u obraćanju Ukrajincima da Vladimir…

Priznanje s televizije: “Broj poginulih ruskih vojnika je nekoliko puta veći od ukrajinskih”

Ruski novinar Aleksej Naumov, čija su uža specijalnost odnosi između Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), gostovao…
Total
0
Share