Predsjednik Češke “iz kaveza” imenovao novog premijera

Češki predsjednik Miloš Zeman “u kavezu” @YouTube

Češki predsjednik Miloš Zeman imenovao je danas predsjednika ODS-a Petra Fialu za novog premijera, a sve je uživo prenosila državna televizija.

Međutim, ono što je najviše fasciniralo javnost jeste “kavez” u kome se nalazio predsjednik Zeman, koji je od četvrŧka pozitivan na korona virus.

Ceremonija je održana u prostoriji sa dva ulaza. Na jedna vrata su postavljena tri privremena zida od pleksiglasa i drvenih dasaka, što je praktično stvorilo “kavez” iz koga je Zeman bio u mogućnosti komunicirati s javnošću i budućim premijerom Fialom.

Prema važećim češkim propisima, predsjednik Zeman je trebao biti u izolaciji 14 dana, ali je glavna epidemiologinja Pavla Svrčinova odlučila da se “osoba iz izolacije, u ovom slučaju predsjednik države, može kroz providni zid susresŧi sa drugim osobama”, osim sa bolničarima ili ljudima sa kojima živi.

Ultraljubičastim svjetlom protiv virusa

Zeman je u “kavez” dovezen u invalidskim kolicima, dok su svi prisutni u prostoriji imali FFP3 zažtitne maske. Nakon obećanja Fiale, šef države mu je u kraŧkom govoru “od srca” čestitao imenovanje za premijera.

Predsjednik Češke je u subotu potpisao dekret o imenovanju novog premijera, koji je zaŧim ozračen ultraljubičastim svjetlom, koje je trebalo uništiti sve čestice virusa korona.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Ruski vojnici bježe iz tenkova nakon iznenadnog napada Ukrajinaca

Dva ruska tenka bila su meta artiljerijskog napada Ukrajinaca, a nekoliko trenutaka nakon prve eksplozije, ruski vojnici su…

Kako “mini-Bayraktar” dronovi vide borbe u Ukrajini

Na društvenim mrežama danas se pojavio se novi video snimak koji pokazuje kako front i borbe u Ukrajini…

“Ropstvo je bolje od kapitalizma”

Ropstvo je bilo bolje od kapitalizma, kazao je jedan ruski propagandista. “Bar su robovi bili zbrinuti”, dodao je.…
Total
1
Share